Mere kultur til børnene

Børnekulturugen i Mariagerfjord var så stor en succes sidste år, at kommunen bakker op med 100.000 kroner

Emil Abkjær Kristensen
I forbindelse med børnekulturugen 2016 lavede børn fra Bymarksskolen en flashmob i bybilledet. ?Foto: Nicolas Cho Meier
Mariagerfjord 16. november 2016 06:00

MARIAGERFJORD: Børnekulturugen får igen i år 100.000 kommunale støttekroner. Det står klart, efter børne- og familieudvalget har besluttet at støtte tiltaget med 50.000 kroner. Det betyder nemlig, at kultur- og fritidsudvalget støtter med samme beløb.

I år fandt børnekulturugen sted i uge 17, og her kunne børn i alderen 0-15 år opleve kulturelle tilbud overalt i Mariagerfjord Kommune. Ugen bød på en bred vifte af aktiviteter hos dagplejerne, institutionerne og skolerne, mens også biblioteker og kulturhuse bød ind.

- Det var en stor succes i år, og derfor har vi selvfølgelig valgt at støtte projektet igen til næste år, siger Svend Madsen, formand for børne- og familieudvalget.

Egentlig har han og resten af udvalget været så begejstret for børnekulturugen, at de gerne ser, at den bliver en mere permanent del af kommunens budget.

- Vi vil arbejde for, at der bliver afsat penge til ugen i kommunens budget, så vi ikke skal tage stilling år efter år, siger Svend Madsen.

Eneste hage ved dette års kulturuge var sådan set, at vejret drillede, da der blev afholdt både Open by Night og Funky Festival. Derfor vil der først i uge 22 blive afholdt børnekulturuge i 2017.

Det er endnu uvist, om Kulturelt samråd vil bidrage til næste års udgave, der udover de bevilgede penge også bliver finansieret af de enkelte kulturinstitutioner som Kulturskolen og kommunens biblioteker.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...