Mesterkok melder om underskud

Morten Nielsens selskaber gav sidste år samlet underskud, men i Mortens Kro går det ifølge Morten Kok godt

Morten Kok satser på at få en Michelin-stjerne, hvis inspektørerne kommer forbi. Foto: Nicolas Cho Meier <i>Nicolas Cho Meier - NORDJYSKE Medier</i>

Morten Kok satser på at få en Michelin-stjerne, hvis inspektørerne kommer forbi. Foto: Nicolas Cho Meier Nicolas Cho Meier - NORDJYSKE Medier

AALBORG:Morten Nielsen - bedst kendt som Morten Kok - har offentliggjort årsregnskaberne for 2014 for sine to selskaber, Morten Kok Holding ApS og Mortens Kro ApS, der er stiftet i juni i år.

Underskuddet i moderselskabet Morten Kok Holding var sidste år på lidt over 186.000 kroner, mens overskuddet i datterselskabet Mortens Kro var på 885 kroner.

Den samlede egenkapital - formue - i Morten Nielsens to selskaber var på knap 856.000 kroner.

Har hævet ulovligt lån

Størstedelen af egenkapitalen består af et tilgodehavende hos Morten Nielsen selv på næsten 800.000 kroner.

Tilgodehavendet stammer fra et ulovligt kapitalejerlån - ”aktionærlån” - som Morten Nielsen i 2013 og 2014 har hævet - blandt andet som løn - i sine selskaber.

- Det går fint for Mortens Kro

- Mortens Kro ApS. er et rent administrationsselskab, hvor mine medarbejdere har været ansat, men som er under nedlukning, nu da jeg ikke mere skal drive flere restauranter. Selve Mortens Kro har jeg altid drevet i et personligt ejet selskab, og her havde vi sidste år et af vores allerbedste resultater nogensinde, siger Morten Nielsen, der ikke vil sætte tal på resultatet i restauranten.

Han har tidligere også drevet restaurant i butikscentret Friis, i Zoologisk Have i Aalborg og senest i Utzon Center, men disse restauranter er nu alle lukket.

Restauranten i Utzon Center lukkede her i sommer, og selskabet bag - Utzon Restaurant ApS - er nu under konkursbehandling.

Skal ikke offentliggøre tal

Som en personligt ejet virksomhed skal Mortens Kro ikke offentliggøre et årsregnskab, og derfor har offentligheden kun kendskab til resultaterne i selskaberne Morten Kok Holding ApS og Mortens Kro ApS.

Morten Nielsen vil ikke fortælle om baggrunden for det ulovlige kapitalejerlån i Morten Kok Holding.

- Men det er nu betalt tilbage, forklarer han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden