Arbejdsmarkedspolitik

Mette F. tror på fremtid for lysfabrik

Lysfabrikken Martin skal overleve benhård konkurrence på innovation, hurtighed og kvalitet

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Mette Frederiksen bestod sikkerhedstjekket med glans. Til venstre Socialdemokraternes spidskandidat, Birgit Hansen.

FREDERIKSHAVN:- Der er ikke noget arbejde til danskerne, hvis vi ikke har gode og dygtige produktionsvirksomheder.

Citat: Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Hun har sagt det tidligere, og gentog det torsdag efter at have besøgt lysvirksomheden Martin i Frederikshavn.

Virksomheden, der i marts blev overtaget af amerikanske Harman, kalder sig nu Martin by Harman.

- Konkurrencen er benhård, og vi kan ikke læne os tilbage her i Danmark og håbe, at det nok skal gå. Der er ingen vej udenom, hvis vi skal klare os, skal vi være skarpe og som socialdemokratisk ledet regering skal vi sørge for, at rammebetingelserne er i orden og passe på de virksomheder, vi har, sagde Mette Frederiksen.

Efter besøget, hvor hun talte med såvel ledelse som medarbejdere, var hun optimist.

- Jeg håber inderligt, at vi også om fem og 10 år har dygtige, innovative virksomheder som Martin. Også i Frederikshavn, der er en by som har været hårdt ramt af virksomhedslukninger, sagde Mette Frederiksen.

Store udsving i omsætningen

For øjeblikket beskæftiger fabrikken omkring 280 ansatte, men medarbejderstaben varierer meget, fra 220 til 350, og direktør Peter Høy roser det fleksible danske arbejdsmarked, der gør det muligt at afpasse beskæftigelsen efter de skiftende konjunkturer.

- Vi har en basisbemanding på cirka 200 medarbejdere, der er sikker i deres ansættelse. Resten er dels ansatte på korttidskontrakter og vikarer, vi henter ind, når der er brug for det.

Tryghed giver kvalitet

Aftalen er lavet i samspil med medarbejderne, og ifølge fællestillidsmand Erik Lund giver aftalen tryghed og gode produkter.

- Den faste stab af medarbejdere er ikke bange for at give deres viden og erfaring fra sig. Det giver god kvalitet og få fejl - og vikarerne er glade for at komme her, siger fællestillidsmanden.

Martin by Harman har for nylig lukket sin montagefabrik i Kina og flyttet produktionen hjem til Danmark og arbejder nu på at flytte sit centrale distrubutionslager fra Holland til Frederikshavn.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst