EMNER

Middelalderdage samler tusinder af mennesker

Mode er årets tema på marked på Vitskøl Kloster

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lille Saga på snart to år hjælper med at putte æblemos på fladbrødene. Foto: Michael Koch

VITSKØL:Lørdag myldrede det ind med mennesker på årets middelalderdage på Vitskøl Kloster. Foreningen Den ledende Middelalder har for syvende år i træk stablet et omfattende program med middelalderdragter og mode som tema.

I langt højere grad end i dag kunne man se folks status på tøjet. Der var endda forbud for almindelige mennesker mod at gå i f.eks. silke og brokade, hvad de formentlig heller ikke ville have haft råd til.

Foreningen har allieret sig med middelaldergrupper fra hele landet. Skt. Knuds Gilde står f.eks. for den historiske kampopvisning og en henrettelse i klostergården. Den gentager de med den samme forbryder både lørdag og søndag. Opvisninger og shows er ledsaget af forklaringer, så publikum både kan blive underholdt og blive klogere på, hvordan danskerne levede i den tidlige middelalder frem til reformationen i 1536.

Middelalder er for mange blevet en hobby for hele familien, hvor flere generationer tager afsted på markeder landet over. Vitskøl er det sidste i rækken og et af Nordjyllands største.

Takket være det gode vejr, regner foreningen med, at besøgstallet når op på omkring 4000. Middelalderdagene har åbent søndag fra 10-16.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.