Midtby lukkes for busser og biler

Når landsstævnet holdes i 2017 vil der bliver lukket for alt bil- og bustrafik i fem hele dage

Aalborg midtby lukkes i fem dage helt af for bil- og bustrafik for at give gode rammer til landsstævnet 6.-9. juli 2017. Foto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Aalborg midtby lukkes i fem dage helt af for bil- og bustrafik for at give gode rammer til landsstævnet 6.-9. juli 2017. Foto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

AALBORG:I fem hele dage, vil Aalborg midtby blive lukket fuldstændig af for bil- og bustrafik.

Det sker, når landsstævnet 2017 holdes i Aalborg 6.-9. juli.

- Vi vil for første gang i Aalborgs historie gøre Aalborg midtby bil- og busfri i fem hele dage og skabe det største landsstævnecentrum, stævnet nogensinde har set, med sport, musik og aktiviteter både for stævnedeltagerne og byens borgere”, skriver borgmester Henning G. Jensen (S) i forordet i kommunens DGI-ansøgning.

Borgmesteren regner med, at borgene vil bakke op om en lukning af trafikken i midtbyen.

- Jeg forventer, at folk siger, at det er fantastisk, at det kan lade sig gøre, og at myndighederne kan samarbejde, og at folk ikke bliver sure over, at de ikke kan køre den vej, som de plejer at køre, siger Henning G. Jensen til NORDJYSKE Medier.

Han peger på, at man allerede har talt med flere myndigheder om en lukning.

- Det skal selvfølgelig planlægges detaljeret i samarbejde med politiet, teknik- og miljøforvaltningen og beredskabet, så vi skal finde en måde at gøre det på.

Borgmesteren tilføjer, at mange heller ikke troede, at det var muligt, da man spærrede Limfjordsbroen af for at kunne holde en koncert med Safri Duo i forbindelse med The Tall Ships Race 2004 i Aalborg.

- Vi vover det ene øje, fordi vi gerne vil sælge vores by godt og give folk og vores borgere en god oplevelse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.