Midtbyplaner: Samråd foreslår flere offentlige toiletter

Havnebad, bustrafik og hjemløse var også oppe at vende på generalforsamling

Frederikstorv - der blandt andet rummer byens grønttorv - mangler en helhedsplan og et offentligt toilet. Det mener man i Midtbyens Samråd, der netop har haft generalforsamling. Arkivfoto

Frederikstorv - der blandt andet rummer byens grønttorv - mangler en helhedsplan og et offentligt toilet. Det mener man i Midtbyens Samråd, der netop har haft generalforsamling. Arkivfoto

AALBORG:Hvad skal der ske med Frederikstorv og Havnebadet, og hvorfor ikke lave nogle flere offentlige toiletter i midtbyen. Det var nogle af de emner, der var oppe at vende, da Midtbyens Samråd for nylig holdt generalforsamling.

Samrådet støtter nemlig en forskønnelse og udvikling af det eksisterende havnebad, og samtidig afventer man en ny helhedsplan for Frederikstorv.

- Der er mange gode muligheder i havnebadet, og vores ønske er, at det kommer til at spille sammen med den øvrige havnefront. Det indebærer blandt andet en yderligere åbning af badet, der i dag blandt andet benyttes af en stor gruppe vinterbadere, forklarede formand Jørgen Andersen.

I forhold til Frederikstorv har der været mange diskussioner, siden pladsen blev lukket for parkering. Byrådet vedtog sidste år, at der skal laves en legeplads på torvet, og det ser samrådet frem til.

- Vi afventer pt. en helhedsplan for torvet, som samrådet har givet masser af input til. For hvordan skal legepladsen spille sammen med den øvrige plads, og hvad grønttorvets fremtid, bustrafikken og de udsatte grupper, sagde Jørgen Andersen.

I forbindelse med de igangværende budgetforhandlinger i Aalborg Kommune, har samrådet desuden indsendt forslag om, at der etableres et offentlig toilet i forbindelse med Frederikstorv.

- Det har været et stort ønske i mange år, da midtbyen i den grad er underforsynet med offentlige toiletter, understregede Jørgen Andersen.

Samrådet er også optaget af, hvad der sker med de udsatte grupper - specielt grønlænderne - som der bliver flere og flere af i byen. For hvor skal de gå hen nu, hvor Kennedys Plads er lukket ned.

-Vi er også meget bekymrede for de mange psykiske syge, der bevæger sig rundt i midtbyen, tilføjede Jørgen Andersen.

Samrådet har i forbindelse med den igangværende debat om cykelpolitik i Aalborg indsendt ønsker om etablering af cykelstier i Danmarksgade og på Boulevarden, og i forhold til buskørslen i Danmarksgade, som mange er kede af, afventer man pt. en undersøgelse, der skal belyse trafikforholdene i gaden.

Generalforsamlingen genvalgte Jørgen Andersen som formand. Jørgen Pyndt blev næstformand, og bestyrelsen består derudover af Malene Verdier, Jens Boelsmann, Tanja Miller, Søren Thuesen, Ali Hassan, Daniel Nyboe Andersen og Jane Strube. Hans Peter Bech og Sophie Nordentoft er suppleanter.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.