Mikael fik job trods sin autisme

Autismecenter samarbejder med Coop for at få ASF-ramte i arbejde

- Jeg er rigtig glad for at arbejde på en rigtig arbejdsplads. Ellers ville jeg føle, at jeg har gået 11 år i skole forgæves, siger Mikael Graungaard.  Foto: Martin Damgård

- Jeg er rigtig glad for at arbejde på en rigtig arbejdsplads. Ellers ville jeg føle, at jeg har gået 11 år i skole forgæves, siger Mikael Graungaard. Foto: Martin Damgård

AALBORG:I Fakta-butikken på Thulebakken i Hasseris knokler 23-årige Mikael Graungaard løs for at fylde hylden med agurker.

Mikael er autist, eller mere præcist: han har autisme-spektrum-forstyrrelse (ASF).

Han er den første i Nordjylland, som er ansat i projekt ”Klar til start”.

Projektet er et samarbejde mellem Autismecenter Nord-Bo og Fakta koncernen, hvor unge og voksne med ASF gennem et 22 måneder langt forløb uddannes i butiksarbejde og efterfølgende er sikret et job i en af Coops butikker.

- Hvis vi skaber de rigtige rammer, så borgere med ASF kan fungere på virksomhederne, får de en værdifuld og rigtig stabil arbejdskraft, siger Andreas Overgaard, afdelingsleder på Autismecenter Nord-Bo.

ASF er ikke et synligt handicap, men en medfødt udviklingsforstyrrelse, som kan have vidt forskellige symptomer. Fælles for personer med ASF er dog, at de ofte kræver meget tryghed i form af en rutinepræget hverdag.

Mikael Graungaard har problemer med sin korttidshukommelse, som gør det svært for ham at finde rundt og lære nye steder at kende.

Fakta-butikken i Hasseris, hvor han begyndte i virksomhedspraktik i november sidste år, er han dog helt fortrolig med.

Han begyndte med at arbejde i butikken en enkelt dag om ugen, men nu arbejder han fire dage hver uge.

Læs mere i NORDJYSKE Stiftstidende lørdag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.