Millioner til bedre trafik

Teknik- og miljøudvalget vil skabe bedre trafikafvikling ved Banegårdspladsen

Lyskrydset i baggrunden skal moderniseres for at skaffe en bedre trafikafvikling. Behovet stiger, når busterminalen er flyttet over på den anden side af Parallelvej til stationen. Arkivfoto: Bente Poder <i>Bente Poder</i>

Lyskrydset i baggrunden skal moderniseres for at skaffe en bedre trafikafvikling. Behovet stiger, når busterminalen er flyttet over på den anden side af Parallelvej til stationen. Arkivfoto: Bente Poder Bente Poder

HJØRRING:Teknik- og miljøudvalget vil bruge 6 millioner kroner på at forbedre trafikafviklingen på Banegårdspladsen i Hjørring.

Forbedringen af trafikafviklingen også en forberedelse på, at busterminalen skal flyttes over på Banegårdspladsen, og at der bygges et teater- og oplevelseshus på den gamle busterminal.

Ifølge udvalgets overslag skal der bruges 2,2 millioner kroner på at modernisere og udbygge signalanlægget i krydset Brinck Seidelins Gade/Parallelvej. Forholdene for fodgængere på nordsiden af Banegårdspladsen øst og vest for Jernbanegade skal forbedres for at sikre en god tilgængelighed mellem stationen og teater- og oplevelseshuset. Derfor skal der laves en geometrisk og signalteknisk ombygning på strækningen. Det vil koste 1,3 millioner kroner. Endelig indgår det i teknik- og miljøudvalgets tredelte plan, at cityringen flyttes til Prinsensgade og at Dronningensgade lukkes for trafik. Det medfører også at der i stedet skal være et signalanlæg i krydset Vestbanegade/Prinsensgade. Det vil koste 2,5 millioner kroner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.