Millioner til vejarbejde i Nordjylland

Vejdirektoratet skal igang med tre projekter i regionen - se her hvilke

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NORDJYLLAND:Næsten ni millioner kroner.

Så mange penge har politikerne i Folketinget frigivet til projekter, der skal forbedre sikkerheden på tre nordjyske vejstrækninger, hvor der er ifølge vejdirektoratets statistikker er sket flere færdselsuheld end gennemsnittet.
Det fortæller afdelingschef for Vejdirektoratet i Nordjylland Vagn Lynggaard Bech.

Projekterne

De tre projekter, der er afsat penge til, er:

Rampekrydsombygning ved afkørsel 29 Svenstrup på motorvej E45 - knap fem millioner kroner.
Strækningsombygning i Brovst by - tre millioner kroner.
Krydsombygning ved Rævhedevej i Jammerbugt - en million kroner.
- Projektet ved Rævhedevej i Jammerbugt Kommune er vi allerede godt i gang med. Her har vi - i forbindelse med et allerede påbegyndt asfaltarbejde med at lægge nyt slidlag på vejen - fået lavet en sideudvidelse og et midterareal, som gerne skulle nedsætte antallet af ulykker på stedet, forklarer Vagn Bech.
Der skal desuden opsættes informationstavler, så folk bliver opmærksomme på, at der altså er en sidevej på stedet.

Blå cykelfelter

Projektet i Brovst løber over ens trækning i Brovst By fra krydsene ved Nyvej, Jernbanegade og Toftevej.

- Det er tre kryds, hvor ulykkestallet også har været for højt. Her skal der laves et kørebane anlæg på midten af vejen, ligesom der skal laves blå cykelfelter, der gør opmærksom på de lette trafikanter, siger Vagn Bech.
Det tredje projekt ved afkørsel 29, hvor Hobrovej løber under motorvej E45 syd for Svenstrup, skal også forsøge at afværge ulykker.
- Projektet har to årsager. Dels kan det være svært at komme af rampen, når man kommer fra syd og skal ind på Hobrovej. Her kan man komme til at vente rigtig længe. Dels tager folk nogle gange chancen, når de har ventet længe og skal mod nord fra Hobrovej ind på motorvejen. Begge dele er årsag til ulykker, og dem vil vi undgå med projektet, siger afdelingslederen fra Vejdirektoratet.

Ny rundkørsel

Planen er ligesom tilfældet er samme sted nord for motorvejen at lave en rundkørsel, så trafikken kan afvikles smidigere. Samtidig vil der blive lavet en såkaldt shunt for de bilister, der kommer sydfra og skal mod nord af motorvej E45 - det er en afkørsel, hvor de ikke behøver at komme ind i selve den nye rundkørsel, men får deres ”egen” bane mod nord.

Vagn Lynggaard Bech kan endnu ikke sige, hvornår projektet på Rævhedevej gøres færdigt - ej heller hvornår de to andre projekter sættes i gang.
- Nu skal de to sidstnævnte arbejder detailplanlægges, der skal indhentes priser og så videre og så kan arbejderne gå igang, siger han.
Det forventes dog, at projekterne er ført ud i livet i løbet af de kommende to-tre år.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.