Minerydning kan nu ske med nordjysk grej

DC Supply i Nørresundby har udviklet mobil minerydningsplatform

Søren Trads ved kontrolcentret, hvor der er arbejdsplads til fem personer i en normal 20 fods container.

Søren Trads ved kontrolcentret, hvor der er arbejdsplads til fem personer i en normal 20 fods container.

NORDJYLLAND:DC Supply i Nørresundby udviklet et unikt mobilt kommandocenter til Søværnet.

Kommandocentret fungerer som en mobil minerydningsplatform, der kan flyttes fra skib til skib alt efter formål, og DC Supply har store forventninger til en international afsætning af systemet.

DC Supply er specialist i udvikling og produktion af containersystemer og har mange års erfaring i at levere løsninger til både militære formål og til industrien i Danmark og udlandet, og det er denne ekspertise, der nu kommer Forsvaret til gode.

Konkret er der tale om et system bestående af to containere, der kan flyttes fra fartøj til fartøj efter behov. Den ene container er indrettet som kontrolcenter med arbejdsplads for fem personer, mens den anden container er indrettet til dykkerne og deres omfattende udstyr.

Udviklingen af platformen er sket i løbet af de seneste 10 måneder, og systemet er for nylig blevet testet i en større forsvarsøvelse, hvor der blev fundet adskillige miner. Hos DC Supply er de sidste justeringer nu foretaget og kontrolcentret afleveret til Søværnet, og salgschef Søren Trads har været meget tilfreds med forløbet:

- Opgaven har været utroligt spændende og udfordrende. Det er første gang, et sådant system udvikles som en mobil containerplatform, men ideen er genial, og vi står nu med et koncept, der har potentiale til at blive solgt over hele verden, forklarer han.

Systemet er netop lavet, så det kan operere over hele verden. Det har blandt andet stillet høje krav til køling, når der opereres i varme farvande, og opvarmning, når der eksempelvis opereres i farvande omkring Grønland.

En anden stor udfordring har været at skabe gode og bekvemmelige arbejdspladser til fem personer i en 20 fods container. Udstyret fylder en stor del af pladsen, og hver enkelt arbejdsplads har blandt andet tre overvågningsskærme.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden