Minister ind i sag om bortførelse

Der er hjælp på vej til den nordjyske far, hvis børn er bortført til Færøerne. Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) går nu ind i sagen.

Danmarks nye social- og integrationsminister er først for nylig gjort bekendt med sagen, og hendes embedsmænd er nu sat i gang med at finde en løsning en grotesk regelkollision mellem de danske og færøske sociallovgivninger.

Danmarks nye social- og integrationsminister er først for nylig gjort bekendt med sagen, og hendes embedsmænd er nu sat i gang med at finde en løsning en grotesk regelkollision mellem de danske og færøske sociallovgivninger.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Føljetonen om Jesper Dahlin begyndte i sommeren 2010, da hans kone bortførte deres fælles børn til Færøerne, Men sagen er måske ved at være slut. Både den danske og den færøske minister for de sociale områder er nu klar til at se på reglerne for, hvordan de to landes socialvæsener kan arbejde bedre sammen. Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) er allerede i gang med at undersøge sagen. Hun er først for nylig gjort bekendt med regelkollisionen mellem den danske servicelov og den færøske børneværnslov, og på baggrund af en række artikler her i NORDJYSKE, har social- og integrationsministeren taget affære. - Jeg har ikke hørt om sagen før, men jeg har bedt mine embedsmænd om at undersøge henvendelserne fra Færøerne og tage kontakt til de færøske myndigheder, siger Karen Hækkerup. Børn væk halvandet år Sagen handler om, at Jesper Dahlin i snart halvandet år har ventet på at få sine to børn på nu tre og tolv år tilbage til Danmark. I første omgang nægtede fogeden at udlevere børnene til ham, fordi hans tidligere kone anklagede ham for alkoholmisbrug. Senere anlagde konen en forældremyndighedssag, som Jesper Dahlin vandt med det resultat, at han fik fuld forældremyndighed over begge børn. Sagen er siden afsluttet i landsretten med en stadfæstelse af byrettens dom. Kort efter børnene ankom med moderen til Færøerne, blev de tvangsfjernet af de sociale myndigheder, der altså ikke ville udlevere børnene til faderen. Lovgivninger kolliderer Det er forskelle på de to landes sociale lovgivninger, der har betydet, at det færøske børneværn har haft svært ved at udlevere børnene til faderen i Danmark. For i Danmark ville Aalborg Kommune ifølge dansk lovgivning ikke gå ind i sagen, før børnene var på dansk jord. Og så måtte de ifølge færøsk lovgivning ikke udleveres. En klassisk gordisk knude, som de to landes socialministre nu begge er indstillet på at få løsnet. - De færøske myndigheder har flere gange henvendt sig til de danske sociale myndigheder for at få regelkollisionen på plads. Dette har dog ikke givet resultater. Viser det sig, at tingene ikke kommer på plads indenfor den nærmeste fremtid, vil jeg tage sagen op med den danske social- og integrationsminister Karen Hækkerup, siger landsstyrekvinden for sociale anliggender på Færøerne, Annika Olsen. Moderen i retten Jesper Dahlin afventer lige nu at få foretaget en forældreegnethedsundersøgelse, som skal sikre de færøske myndigheder, at han er kvalificeret til at tage vare på sine to drenge. Noget han selv er gået med til for at få sagen afsluttet. På Færøerne skal moderen i retten til straffesagen mod hende, hvor hun er anklaget for bortførelse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.