Minister sætter byråd på plads

Byråd skal bruge pulje på 17,4 mio. kr. til flere ansatte i daginstitutionerne til formålet, pengene må ikke bruges på andre ting, understreger børne- og undervisningsminister Christine Antorini

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) vil have Aalborg Byråd til at bruge pulje til flere ansatte i kommunens daginstitutioner på formålet og ikke helt andre ting. Hvis ikke det sker, vil ministeren se på sanktionsmuligheder.   Arkivfoto

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) vil have Aalborg Byråd til at bruge pulje til flere ansatte i kommunens daginstitutioner på formålet og ikke helt andre ting. Hvis ikke det sker, vil ministeren se på sanktionsmuligheder. Arkivfoto

AALBORG:Aalborg Kommune har fået 17,4 mio. kr. af regeringen til bedre normeringer i kommunens daginstitutioner, men byrådet bruger ikke en krone af pengene til formålet, og det får nu børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) til at sætte byrådet på plads. Byrådet skal nemlig bruge pengene til formålet, og de kan ikke vælge at bruge pengene på helt andre ting.

- Kommunerne har fået 500 mio. kr. til bedre dagtilbud. Der er regeringens holdning, at normeringen er en væsentlig del af bedre dagtilbud. Det kan være som ekstra støtte til enkelte grupper af børn, eksempelvis ved at ansætte ressourcepædagoger eller til et generelt løft. Men friheden indebærer ikke, at man bruger pengene til noget helt andet, siger Christine Antorini.
Hvis kommunen i sidste ende ikke ombestemmer sig og bruger pengene på bedre normeringer, vil Christine Antorini overveje, hvordan man kan sikre, at pengene bruges efter hensigten.

Har ikke råd

Socialrådmand i Aalborg Kommune Mai-Britt Iversen (S) peger til gengæld på, at kommunen ikke har råd til at bruge puljen til formålet.
Det har vi simpelthen ikke råd til. For selvom regeringen gav kommunerne 500 mio. til formålet, klippede den os samtidig for 2,5 mia. Og vi blev desværre meget hårdt ramt af de ting, der blev vedtaget i forbindelse med den ny KL-aftale. Så hvis vi havde brugt de 17,4 millioner, ville vi være nødt til at skære i indsatsen for ledige, vores misbrugsafsnit og tilbuddene til udsatte børn, unge og voksne, siger Mai-Britt Iversen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.