Lokalpolitik

Minkavlerpar står til en lang næse

Annette og Per Thyrrestrup får ikke noget ud af, at de klagede deres nød

Minkavlerparret Annette og Per Thyrrestrup i de minkhaller, som udløste sagen. I den sidste ende kan det være, at parret står med en lang næse og en stor regning, selvom det egentlig var dem der startede sagen og fik kommunen til at ændre gebyrerne.Arkivfoto: Torben Hansen

Minkavlerparret Annette og Per Thyrrestrup i de minkhaller, som udløste sagen. I den sidste ende kan det være, at parret står med en lang næse og en stor regning, selvom det egentlig var dem der startede sagen og fik kommunen til at ændre gebyrerne. Arkivfoto: Torben Hansen

VESTHIMMERLAND:Selvom byrådet i Vesthimmerlands Kommune torsdag aften besluttede at indføre lavere takster på byggesagsgebyrer efter pres fra minkavlerparret Annette og Per Thyrrestrup, der driver minkfarm nord for Aars, hænger parret formentlig alligevel på den gigantregning på over en kvart million kroner, de fik fra kommunen sidste år. Også selvom byrådet torsdag aften besluttede at sætte gebyret ned med tilbagevirkende kraft.

Familien Thyrrestrup har det problem, at deres byggeri måske rent faktisk ikke bare er en enkelt sag, men flere byggesager, og da Vesthimmerlands Kommunes nye regler lyder på maksimalt 50.000 kr. pr. sagsbehandling i 2013, frygter parret for, at kommunen fastholder det store byggesagsgebyr på over en kvart mio. kr., som de har fået.

Annette Thyrrestrup var torsdag aften ikke meget for at kommentere sagen, før parret hører noget officielt fra kommunen.

- Vi ved ikke, om vi får nogle af vores penge. Det håber vi naturligvis meget på, siger hun. Vi mener jo, det er en samlet sag, men vi aner reelt ikke, hvor vi står, lød det i aftes fra Annette Thyrrestrup.

Borgmester Knud Kristensen siger til NORDJYSKE, at hvis parret har girokort for byggesagsgebyrer med forskellige datoer, er der også tale om flere sager.

Vesthimmerlands Kommune sætter med tilbagevirkende kraft byggesagsgebyret i 2013 sættes ned til 50.000 kr. I 2014 kan en byggesagsbehandling maksimalt koste 10.000 kr.

Ordningen vil koste kommunekassen 1.853.000 kr.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst