Misbrug i flere generationer

Sexmisbrugt piges mor blev også krænket af den gamle mand

Arkivfoto <i>Bente Poder</i>

Arkivfoto Bente Poder

HJØRRING:Under retssagen mod oldefaren fra Brønderslev kom det frem at den sexmisbrugte piges mor også blev krænket af den gamle mand.

Sagen er aldrig kommet for en dommer, men allerede i 2007 fortalte den nu 12-årige nordjyske piges mor til Nordjyllands Politi, at hun selv var blevet misbrugt som barn af hendes papmorfar - den 80-årige oldefar, som lige nu sidder på anklagebænken i Retten i Hjørring tiltalt for at have seksuelt misbrug af ni børn.

Det afslører politiets rapporter fra sagen i 2007, som NORDJYSKE har fået aktindsigt i. Det førte dog aldrig til en sigtelse. Under tirsdagens retsmøde læste advokaturchef Peter Rask op fra en redegørelse, hvor der stod, at moren, da hun blev konfronteret med datterens forklaringer om sexovergreb, selv havde fortalt, at hun var misbrugt at oldefaren som barn.

Den 80-årige afviste i retten, at han nogensinde skulle have forgrebet sig på moren.

Fætter også tiltalt

Den 80-årige er tiltalt for seksuelle overgreb på et papbarnebarn, to papoldebørn, som er den 12-årige pige og hendes 11-årige lillebror, to biologiske børnebørn, et søskendepar og to andre børn længere ude i den familiære omgangskreds. I alt ni drenge og piger, som i følge anklageskriftet var mellem fire og 11 år da overgrebene fandt sted.

En 48-årig fætter til papoldebørnenes far er tiltalt for seksuelt misbrug af den 12-årige og for besiddelse af børneporno.

Begge nægter sig skyldige i anklagerne. Der falder dom den 29. august.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.