Dorf

Møllen snurrer i Dorf Og indendørs bages der i bageriet

Der er igen bagedag. Arkivfoto

Der er igen bagedag. Arkivfoto

DORF:Søndag klokken 13-17 er det igen tid til en hyggelig dag på Dorf Møllegård i selskab med de hyggelige bagere, som bager dejlige jødekager af en opskrift fra Hellum-bageren Ebert Christiansen.

Den gamle, murede bageovn i kælderen under stuehuset er blevet fyret op på alle tidspunkter af døgnet gennem flere dage af museets personale og trofaste frivillige, så den er klar til bagedagen. De lækre kager kan nydes til en kop nylavet kaffe i cafeen eller købes med hjem.

I stuerne er der udstillet håndarbejder, og der sys også kniplingsbroderier og væves på den flere hundrede år gammel skaftevæv.

I år falder denne første bagedag sammen med mølledagen. Mølledagen er en landsdækkende begivenhed, hvor der sættes fokus på landets mange vind – og vandmøller gennem særlige arrangementer og åbent hus.

I Dorf vil der denne dag være lejlighed til at se de nye vinger på vindmøllen snurre lystigt, hvis vejret ellers tillader det, se møllestene kværne korn og se udstillingen om Dorf Vindmølles historie i kælderetagen i møllen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst