Mor kunne ikke huske advarsel om misbrug af børn

I 2006 berettede 12-årig piges daværende børnehave om mistanke om overgreb

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJØRRING:Det bliver formentlig ikke nogen let sag for dommeren og de to domsmænd at træffe afgørelse i Oldefarsagen, som her i august bliver rullet op i Retten i Hjørring.

En 80-årig mand fra Brønderslev er tiltalt for helt frem til 2011 at have krænket ni drenge og piger i familie og omgangskreds seksuelt.

Heriblandt hans 12-årige papoldebarn, som også skulle være blevet seksuelt misbrugt af en 48-årig medtiltalt mand fra Brønderslevegnen.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende fredag.

Tvivl om handlinger

Mens anklageren forsøger at bevise anklagerne, forholder de to forsvarere sig kritisk til børnenes forklaringer.

Begge de tiltalte nægter sig skyldige i enhver form for seksuelle overgreb.

- Det er klart, vi er i tvivl om, hvem der har gjort hvad, forklarer oldefarens forsvarer, Per Bøgh Jensen.

Kunne ikke huske overgreb

På tredjedagen i Oldefarsagen var det forældre og plejeforældre til den 12-årige pige, som begge mænd er tiltalt for at have forgrebet sig på, der skulle svare på spørgsmål fra anklager og forsvarer.

Den biologiske mor havde flere gange svært ved at huske tilbage på de episoder, der blev spurgt ind til, men hun fik da forklaret, at hun aldrig havde haft mistanke om, at der skulle være sket seksuelle overgreb på børnene.

Ud over hendes 12-årige datter har hendes 11-årige dreng fortalt om overgreb begået af papoldefaren.

Møde i børnehaven

Anklager Peter Rask spurgte til et møde med datterens børnehave i 2006, hvor lederen fortalte, at den dengang cirka femårige pige havde forklaret, at hun var blevet seksuelt krænket af den 48-årige.

- Det kan jeg ikke huske, svarede moren, som også fortalte, at hun generelt havde svært ved at huske ting.

På mødet i børnehaven blev det aftalt, at de to tiltalte ikke længere skulle komme i hjemmet, men moren erkendte, at det ikke blev overholdt.

Flyttede kort efter

Lederen af børnehaven vidnede også under torsdagens retsmøde, og hun bekræftede, at aftalen ikke blev overholdt.

- Så snakkede vi om det, og så går der ikke ret lang tid, før de skal flytte. De flyttede ud af kommunen, berettede lederen af børnehaven, som ligger i Brønderslev Kommune.

Hun forklarede desuden, at flytningen betød, at ”de ikke nåede at gå videre” med lillebroren, som de også mente mistrivedes.

Flere gange undervejs i retssagen er der blevet vist billeder af otte forskellige huse i Hjørring og Brønderslev Kommuner, hvor familien boede i løbet af tre år. Et af stederne boede familien endda med papoldefaren.

Misbrug i generationer

Moren fortalte desuden i retten, at hun selv var blevet udsat for et enkelt seksuelt overgreb som 10-12-årig af den 80-årige, som er hendes papbedstefar.

- Jeg vågnede op med et chok og så ham gå ud af rummet, forklarede hun i retten.

Selv har den gamle mand i retten nægtet, at det skulle være sket.

Der er heller aldrig blevet rejst tiltale for overgrebet, som moren allerede fortalte politiet om i 2006. Det skete i forbindelse med, at den nu 80-årige i 2007 blev idømt en betinget dom på to års fængsel for seksuelle overgreb på to mindreårige piger tilbage halvfemserne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.