Egholm

Morgenbadet i byen

Nogle begynder dagen tidligt med morgensvømning i Aalborgs friluftsbad. Før det store rykind

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Svømmepigerne kommer her også. Her er det Vita Holst og Tenna Mortensen (bagerst). Foto: Grete Dahl

AALBORG:Det er slet ikke nogen dårlig måde at begynde dagen på.

Lidt for tidligt - der før klokken otte - vil nogle og sommetider også én selv mene.

Men når du lettere søvndrukken, cyklende på Ralvej, runder hjørnet ved Fjordbyen, åbner udsigten sig. I vidvinkel. Med Limfjorden liggende udstrakt.

Nogle gange som blåt silkelagen, andre gange hvidt bølgeskummende. Altid forskellig. Altid overraskende anderledes. Selv om du har set panoramaet igen og igen, så mange gange.

Med Egholm liggende der i horisontlinjen.

For meget ålegræs

På broen udenfor vinterbadeklubben Isbjørnen er et hold unge hoppet i vandet og småsnakker, mens de køler ned. Det gamle sømærke står på hjørnet af friluftsbadet. Der er der, vi skal ind og svømme. Der er for meget ålegræs i fjorden.

Her er allerede folk i bassinet. Typisk er det medlemmer af vinterbadeklubben, som begynder dagen med morgensvømning.

Friluftsbadet kan skrive sin historie helt tilbage til besættelsen. Den nazistiske besættelsesmagt annekterede et kæmpeområde, og der hvor friluftsbadet nu ligger, var der lufthavn. For vandflyvere. Der blandt andet havde en 400 meter lang pontonbro at fortøje ved på Aalborgsiden overfor Egholm.

Ny fjordpark

Faktisk er ”klitterne” i friluftsbadet, samt andre bakker, tyske bunkers, som man opgav at sprænge i luften. Efter 2. Verdenskrig blev der etableret friluftsbad, og vinterbadeklubben fik klublokaler tilbage i 1948.

Friluftsbadet skal snart undergå en større forvandling, når kommunen går i gang med at etablere ny fjordpark. Med landskabsrum, promenade og lagune. Så det er med at nyde det, mens du kan, inden bulldozer og entreprenører laver det hele om.

I følge planerne allerede næste år.

Rekord i år

Det er ren afslapning, både fysisk og psykisk at svømme her. Der er stille, måske lidt småsnak med de andre svømmende. Hvis du kigger op over græsvolden, kan du, hvis heldet tilsmiler dig, se rigningen af en sejlbåd komme svævende.

Netop denne morgen er bademester Kaj mødt tidligt, og han kan bekræfte, hvad de andre svømmende allerede har fortalt. Friluftsbadet har sat rekord i år. Med hele 100.000 besøgende. Sidste år blev det til 60.000.

Det er stort, og vi fik nyheden i vandet, før verdenspressen fik fat i den.

Må undvære saunaen

Oppe af badet, er det tid for en kop kaffe i badeklubbens solgård. Kurt, Tage, John, Bjarne, Ib, Carsten, Flemming, Bjarke, Per med flere hygger og må undvære saunaen, der er lukket om sommeren. Mens pigerne, Tenna, Lis og Vita stadig svømmer.

Her er fin varme i morgensolen. Og tid til venskabelig opdatering over en kop kaffe med et stykke brød til. Og en skarp om du vil.

Neddæmpet wellness, kunne du kalde det.

Gør det igen i morgen. Selv om det nogle gange, føles vel tidligt. Indtil du runder hjørnet, og udsigten åbner sig med Limfjorden liggende udstrakt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst