Frederikshavn

MorgenFruerne på studietur til Berlin

33 kvindelige ejerledere fra Frederikshavn Kommune var på virksomhedsbesøg

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

MorgenFruerne fra Frederikshavn Kommune havde en spændende tur til Berlin.Privatfoto

FREDERIKSHAVN:Netværk, inspiration og ny viden stod på programmet, da 33 af de i alt 65 medlemmer i Erhvervsnetværket MorgenFruerne i sidste uge drog til Berlin på deres 8. studietur. Medlemmerne er alle selvstændige kvinder med en virksomhed i eller omkring Frederikshavn kommune. Netværket drives af Karen Bagge-Nielsen i tæt samarbejde med Erhvervshus Nord:

- Tyskland er en stærk og stabil økonomi med en købedygtig befolkning, der viser interesse for skandinaviske produkter. Vi vil gerne øge eksporten til Tyskland og have mange flere tyske turister til at kigge mod nord. Det vil være en god investering at prioritere sprogkurser på tysk for ansatte indenfor service, handel og turisme. Tyskland har et stort uudnyttet potentiale, og det var derfor en oplagt destination for turen, siger Karen Bagge-Nielsen.

Et af turens absolutte højdepunkter var et besøg på den danske ambassade i Berlin, hvor MorgenFruerne blev vist rundt i Det fælles Nordiske Ambassade kompleks, fik foredrag af den danske ambassadør Friis Arne Pedersen, der er født og opvokset i Skagen, samt en efterfølgende middag i ambassadørens private residens. Den danske ambassade i Tyskland er den største ambassade, som Danmark har i udlandet, med 45 ansatte.

Inspirerende og givtigt

En af deltagerne på turen var Susanne Helberg, indretningsarkitekt og ejer af Helberg Design:

- Det er altid enormt inspirerende og givtigt at se andre måder at gøre tingene på og møde menneskerne bag virksomhederne. Det at komme væk fra computeren og skrivebordet et par dage giver også mulighed for at se tingene i helikopterperspektiv, som giver anledning til, at man rykker sig og kommer videre med sine idéer. Turen var særlig spændende, fordi vi besøgte vores naboland og største samhandelsland samt fik et detaljeret og inspirerende foredrag af Friis Arne Pedersen, siger hun og fortsætter:

- Men turens måske vigtigste udbytte var de mange forskellige virksomhedscases, der bliver drøftet henover stoleryggen på de tolv timers rejsetid.

Også Ditte Nielsen fra Launis A/S var med på turen og fremhæver besøget på ambassaden:

- Besøget på Den Nordiske Ambassade var et spændende punkt på agendaen. Informationerne omkring det tyske marked og de forventninger, der er til udviklingen de kommende år, var meget givtigt og absolut noget, vi alle skal være opmærksomme på, fortæller hun.

Spændende besøg

Studieturen var planlagt i samarbejde med den danske ambassade og indeholdt flere spændende virksomhedsbesøg. Deltagerne fik blandt andet et indblik i forretningstanken bag de to store og meget forskellige nye indkøbscentre Mall of Berlin og BIKINI, som tilsammen rummer over 400 virksomheder med forskellige profiler.

Et andet virksomhedsbesøg, som gjorde et stort indtryk, var hos Galleri Heike Arndt, som drives af den tysk/danske kunstner Heike Arndt, som har galleri både på Lolland og i Berlin. Heike Arndt fortalte sin gribende historie fra en god opvækst i DDR til flugten ud af landet, da hun var 18 år og hendes vej til at blive kunstner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst