Morgenstund har vrinsk i mund

Hestene står klar på Hjallerup Marked, men der er ikke mange af dem i år.

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJALLERUP:På slaget 7 blev hestetransporterne traditionen tro lukket ind på markedspladsen i Hjallerup, men køen af ventende transporter var ikke nær så lang som tidligere.

Der ventes kun få hundrede salgsheste på markedet. For ikke så mange år siden var der over 1000.

- Det er en uddøende tradition. Det kan vi ligeså godt se i øjnene, siger Niels Christian Aagaard, der leder hestepladsen.

- Om nogle år vil der næsten ingen handelsheste være, men så bliver der flere heste på opvisningspladsen i stedet. Der vil altid være masser af heste på Hjallerup Marked, tilføjer han.

De heste, der indfandt sig på markedet fra morgenstunden var til gengæld nok værd at se på: Skinnende og velnærede hver og én.

- De sidste 14 dage har vi meldt kraftigt ud til hestehandlerne, at vi ikke vil have øg på pladsen. Vi gør alt hvad vi kan for at undgå det, forsikrer Niels Christian Aagaard.

Alle hestene dyrlægekontrolleres, og også Dyrenes Beskyttelse er til stede og holder et vågent øje med dyrene på markedet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.