Morsø-borgmester samler kræfter bag sygehustilbud

Går efter bred politisk opbakning til at undgå nedskæringer på sygehuse på Mors og i Thy

Hans Ejner Bertelsen (V), borgmester på Mors, vil samle politiske kræfter for at undgå nedskæringer på Sygehus Thy-Mors. Arkivfoto: Bo Lehm

Hans Ejner Bertelsen (V), borgmester på Mors, vil samle politiske kræfter for at undgå nedskæringer på Sygehus Thy-Mors. Arkivfoto: Bo Lehm

MORS:Morsø-borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) sætter sig i spidsen for at undgå nedskæringer på sygehusene i Nykøbing og Thisted.

I første omgang består indsatsen i at samle de politiske kræfter i den vestlige del af Region Nordjylland, hvor de to sygehuse ligger. Derfor har han inviteret politikere fra Thisted Kommune og områdets regionsrådspolitikere til et møde på Mors 18. februar.

- Den vestlige del af regionen bliver udsultet, hvis embedsmændenes forslag til ny sygehusstruktur bliver til politisk virkelighed, siger Hans Ejner Bertelsen, der tilføjer:

- Forslaget om at lukke sygehusafsnittet i Nykøbing er ikke kun et problem for Mors. En lukning i Nykøbing vil svække grundlaget for Sygehus Thy-Mors, så det bliver i høj grad også et problem for Thisted Kommune og for hele den vestlige del af regionen. Samtidig ser vi, at sygehusene i den østlige del af amtet ligger tæt og skal bevares, selv om der kun er 30 kilometer til det kommende supersygehus i Aalborg. Det harmonerer ikke med Regionsrådets løfte om ligelig regional udvikling, men er et massivt svigt over for de nye medlemmer af Region Nordjylland, nemlig Thisted og Morsø Kommuner.

Mødet holdes på Morsø Kommunes administration på Jernbanevej i Nykøbing. Fra Thisted Kommune er borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V) og viceborgmester Ib Poulsen (DF) inviteret, mens det fra regionen er Peter Therkildsen, Mie Nielsen, Gunhild Olesen Møller, Svend Heiselberg, Vagn Nørgaard, Peter Sørensen, Otto Kjær Larsen, Erik Harbo Larsen, Bente Lauridsen og Bente Bang, der er indbudt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.