50 år med unikke perler

Hama-perler fejrer i år jubilæum, efter den første perle forlod fabrikken i Nykøbing Mors for 50 år siden

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Siden den dag har millioner af børn over hele verden ladet kreativiteten blomstre og lavet flotte mønstre og motiver i alverdens farver med Hama-perler. For at fejre fødselsdagen udgiver Hama i en begrænset periode fire helt særlige jubilæumspakninger.

- Vi er rigtig stolte over, at vi igennem 50 år har været verdens førende leverandør af perler og inspireret millioner af børn til kreativ udfordring og leg. Vi ønsker at markere dagen sammen med alle vores trofaste perlebrugere, og derfor lancerer vi de fire unikke jubilæumspakninger. Et must i samlingen for enhver Hama-fan”, skirver Lene Haaning, som er direktør i Malte Haaning Plastic A/S, der producerer Hama-perlerne, i en pressemeddelelse.

Jubilæumspakningerne har et unikt design, som markerer, at det i 2021 er 50 år siden, at den første Hama-perleplade blev lagt. Der findes fire forskellige produkter i jubilæumsserien. En æske med 4.000 perler, en æske med 2.000 perler og to poser med 2.000 perler. Alle perlerne er i Midi-størrelsen.

- Jubilæumspakningerne indeholder vores mest populære Midi-perle i mange forskellige, flotte farver, som kan bruges til forskellige motiver, siger Lene Haaning.

Børnene opdager ikke, at de lærer

Hama giver børn allerede fra treårs-alderen en kreativ udfordring. Det er netop i disse tidlige år, at børn udvikler de mest basale evner. Med Hama-perler lærer børn at genkende farver, gribe små genstande, skelne former fra hinanden og få en fornemmelse af mængder.

Hama-perlerne er tilpasset til at følge børnenes udvikling. Efterhånden som de bliver ældre, udvikler Hama-perlerne sig fra at være et lærerigt legetøj til en kreativ hobby, der også forbereder dem på det videre forløb i skolen.

- Hama øger børnenes fysiske og mentale færdigheder på en måde, så de ikke opdager, at de lærer. De tror bare, de leger, siger Lene Haaning.

Fakta

Den første Hama-perle blev produceret i 1971 af Malte Haaning Plastic A/S, der ligger i Nykøbing Mors, og som stadig udvikler, producerer, pakker og sender fra Danmark. I dag sælges Hama-perler til mere end 40 lande over hele verden.

Midi-perlerne var de første og udgør i dag den langt største del af salget. Senere kom Mini- og Maxi-perlerne også til. Hama-navnet er afledt af navnet på firmaet grundlægger Malte Haaning.

Det er nu også muligt at tage sine perler med på farten.

I 2015 lancerede Hama appen Hama Universe, som er et digitalt univers for den klassiske leg med perler og stiftplader, men hvor perlepladerne stryges og gemmes digitalt.

Malte Haaning Plastic A/S blev grundlagt i 1961 og producerede i starten sugerør. Det udviklede sig til andre plasticartikler som pindemadpinde og fluesmækkere, inden perlerne blev introduceret.

pd

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.