Bibliotekar fra Langeland får lederjob på Mors

Søren Knøs Christensen skal stå i spidsen for Morsø Folkebibliotek

Morsø Folkebibliotek (billedet) får ny leder - det bliver 41-årige Søren Knøs Christensen, der kommer fra Langeland. Arkivfoto

Morsø Folkebibliotek (billedet) får ny leder - det bliver 41-årige Søren Knøs Christensen, der kommer fra Langeland. Arkivfoto

NYKØBING:Det bliver den 41-årige bibliotekar Søren Knøs Christensen, der kommer til at efterfølge Ilse Klink Jakobsen som leder af Morsø Folkebibliotek. Det har et enigt ansættelsesudvalg besluttet.

Søren Knøs Christensen kommer fra en stilling som bibliotekar på Langeland Bibliotek, hvor han blandt andet har haft ansvar for børnebiblioteket og alle dets aktiviteter.

Der var 27 ansøgere til stillingen som biblioteksleder på Morsø Folkebibliotek. Men ansættelsesudvalget fik hurtigt kig på Søren Knøs Christensen på grund af dennes menneskelige egenskaber og erfaring.

- Med sin opfindsomhed, samarbejdsevner og engagement, tror vi på, at han kan være med til at videreudvikle vores fantastiske bibliotek, så det forsætter med at være relevant for både små og store, udtaler Torben Gregersen, direktør for Børn og Kultur i Morsø Kommune, i en pressemeddelelse. Han fortsætter:

- Vi tror også, at han med sin fornemmelse for brugerne og sine idéer kan være med til at finde nye måder at bruge biblioteket på i fremtiden. Vi hat netop lagt vægt på at finde den helt rigtige til at videreudvikle biblioteket, medarbejderne og samarbejdet med de mange aktører, så biblioteket også fremover skaber stor værdi for øen.

Flytter til Mors

Den nye leder glæder sig til at flytte til Mors og har første arbejdsdag om få uger.

- Jeg glæder mig til at blive en del af holdet. Jeg mener også, at jeg kan bidrage med innovativ tænkning til videreudvikling af de bibliotekstilbud, som er med i Morsø kommunes kulturstrategi, fortæller Søren Knøs Christensen og tilføjer:

- Det har længe været en drøm for mig at blive leder. Jeg har altid fået at vide i mit arbejdsliv, at jeg burde kaste mig ud i det.

Søren Knøs Christensen er uddannet bibliotekar, og han har i nuværende og tidligere jobs ofte været igangsætter og ansvarlig for større kulturevents og etablering af nye samarbejdspartnere. I sin tid som bibliotekar i blandt andet Grønland og på Langeland har han haft afdelingsansvar i børn og ungeafdelingen.

Den kommende biblioteksleder på Mors bor i øjeblikket på Langeland sammen med sin hustru Nicole, hunden Teddy og katten Anton. I pressemeddelelsen oplyses det, at han i fritiden blandt andet spiller floorball på motionsplan, i øvrigt er glad for naturen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.