Brand på værelse hurtigt under kontrol hos Vædderbo: To tjekket for røgforgiftning

Ilden blev slukket på fem minutter, oplyser indsatsleder. Otte beboere skal nu genhuses

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

EJERSLEV:De otte beboere i Vædderbos afdeling på Ejerslevvej skal nu genhuses efter, at der mandag formiddag opstod ild i et værelse på husets førstesal. Værelset tilhører en beboer på det socialpædagogiske opholdssted for unge.

- Vi fik meldingen ved 12-tiden. Ilden var slukket efter fem minutter. To personer er kørt på sygehuset til tjek for røgforgiftning, siger indsatsleder Kenneth Rosenkrantz fra Nordjyllands Beredskab i Thisted.

Ilden begrænsede sig til et værelse og et gangareal, som begge fik røg- og sodskader.

Brandårsagen kendes ikke endnu. Den skal politiets teknikere nu i gang med at fastslå.

Styr på brandsikkerhed

Husets stueetage og kælder ser ikke umiddelbart ud til at have taget skade ifølge indsatslederen, men skadeservice skal nu gennemgå huset, før beboerne kan vende tilbage.

- Vi sørger for genhusning til dem og for, at alle får den hjælp, som de har brug for efter den her oplevelse. Hvornår vi kan tage huset i brug igen, ved jeg ikke, siger Mai-Britt Skov Nielsen, leder af Vædderbo.

Heller ikke hun har noget bud på, hvordan branden kunne opstå. Den blev opdaget af en af de beboere, fortæller hun og fortsætter:

- Vi har styr på brandsikkerheden. Vi har for eksempel branddøre installeret og besøg af brandmyndighederne to gange om året. Det her kunne ske for alle, siger hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.