Vold i forsamlingshus: Ung mand bevidstløs efter spark i hovedet

Ukrainer fløjet fra Mors til sygehus i Skejby - lagt i kunstigt koma

Arkivfoto

Arkivfoto

ØRDING:En fest i et forsamlingshus i Ørding på Mors udviklede sig natten til lørdag til brutal vold, som endte med, at en hårdt kvæstet ukrainsk mand måtte flyves til behandling på Skejby Sygehus, hvor han blev lagt i kunstigt koma.

Lørdag aften lyder meldingen, at hans tilstand er stabil. Men han har skader i kraniet og muligvis blødninger i hjernen. Det har sygehuset oplyst til politiet, fortæller vagtchef Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Fem unge fængslet for vold

Sent lørdag eftermiddag blev fem unge i alderen 15 til 20 år fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning. Politiet sigter dem for grov vold mod den 20-årige ukrainer - han blev blandt andet sparket i hovedet.

Alle fem blev varetægtsfængslet i fire uger, oplyser politiet lørdag aften.

Ifølge politiet skete volden, da der var opstået uro ved den private fest i forsamlingshuset i Ørding. Den 20-årige ukrainer var med til festen, men da han forsøgte at dæmpe gemytterne, blev han overfaldet af de fem unge, oplyser politiet.

Sparket i hovedet

Mændene slog og sparkede den ukrainske mand, også efter han lå ned og var bevidstløs, ifølge politiets oplysninger. Manden blev sparket så voldsomt i hovedet, at han fik skader i kraniet.

Politiet fik melding om volden lørdag kl. 01.22. Kort efter blev den hårdt kvæstede ukrainske mand med helikopter fløjet til sygehuset i Skejby. Han måtte i respirator, men hans tilstand betegnes lørdag aften som stabil.

De fem, der sigtes for at have deltaget i den brutale vold, er alle danskere: En 15-årig dreng og to mænd på 18 år, en 19-årig mand samt en 20-årig mand. Fire af dem er fra Mors, den femte fra Vestjylland.

Nogle af dem nægter sig skyldige i volden, oplyser politiet.