Gymnasiet

Drama fortsætter på højt niveau

Morsø Gymnasium har fået tilladelse til at forlænge forsøg i to år mere

Morsø Gymnasium kan også i de kommende år markedsføre sig på at tilbyde en studieretning med drama på A-niveau - her et billede fra skolens seneste musical. Arkivfoto: Diana Holm

Morsø Gymnasium kan også i de kommende år markedsføre sig på at tilbyde en studieretning med drama på A-niveau - her et billede fra skolens seneste musical. Arkivfoto: Diana Holm

NYKØBING:Elever, der starter på Morsø Gymnasium, vil også i de kommende to skoleår få mulighed for at vælge en studieretning med dramatik på A-niveau. Det fortæller gymnasiets rektor Kurt Sonne Thomsen, der netop har fået besked om, at ordningen er forlænget, foreløbigt altså med to år.

I 2017 fik Morsø Gymnasium, som det eneste gymnasium i landet, lov til at udbyde en studieretning med drama på A-niveau, kombineret med engelsk på A-niveau. Tilladelsen var givet som en treårig forsøgsordning.

- Vi skulle søge om det igen direkte hos undervisningsministeren, og vi har nu fået svar på, at ordningen er forlænget for de elever, der starter i skoleårene 2020/21 og 2021/22. Og så gælder det naturligvis tre år frem for de pågældende elever, siger Kurt Sonne Thomsen. Han fortsætter:

- Vi er rigtig glade for, at vi også fremover kan tilbyde drama på A-niveau, for vi har i flere år arbejdet ihærdigt på at tiltrække elever til dramalinjen. Det har været en meget sej proces, siden Vostrup Efterskole, som vi modtog mange elever fra, lukkede. Det har taget tid at skabe forbindelser til andre efterskoler, men nu er det ved at lykkes. Vi har allerede nu en del tilmeldinger til næste skoleår og har fået forespørgsler fra unge, som gerne vil bo på kollegium i byen.

Blandt gymnasiets nuværende 1.g’ere er der syv, der har valgt dramalinjen. Rektoren håber, at det tal bliver højere næste skoleår.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.