Finansloven redder Morsø Gymnasium

Landets små gymnasier får en halv million kroner årligt de næste fire år

Lars Bang Bertelsen
Gymnasieeleverne på Morsø Gymnasium strejkede fredag morgen, men finanslovsaftalen for 2019 redder skolens økonomi. Foto: Peter Mørk
Finanslov 2019 30. november 2018 18:49 - Opdateret 30. november 2018 21:50

NYKØBING: Her til aften er det i forbindelse med finanslovsaftalen for 2019 mellem regeringen og Dansk Folkeparti kommet frem, at der på finansloven er afsat 10 millioner kroner over hvert af de kommende fire år til landets små gymnasier.

Det oplyser folketingsmedlem Torsten Schack Pedersen (V). Det betyder, at Morsø Gymnasium vil få tilført en halv million kroner om året indtil udgangen af 2022. Det såkaldte omprioriteringsbidrag skal efter planen ophøre med udgangen af 2021. Dermed vil gymnasiets økonomi alt andet lige være reddet. En ubekendt faktor i gymnasiets økonomi er dog eventuel fortsat nedgang i elevtallet.

Aftaleteksten i finansloven vedrørende de små gymnasier har følgende ordlyd: ”Regeringen og Dansk Folkeparti ønsker at understøtte almene gymnasier beliggende i tyndt befolkede områder og at understøtte et bredt geografisk udbud af gymnasier. Der afsættets 10 millioner kroner årligt i perioden 2019-2022 til et midlertidigt løft af tilskuddet til gymnasier med færre end 430 stx årselever, og hvor institutionens elever ville få mere end 20 kilometer til det nærmeste gymnasium, hvis uddannelsestilbuddet på institutionen faldt bort. Det svarer til et tilskud på 0,5 millioner kroner pr. gymnasium, der i dag modtaget tilskuddet.”

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...