Håndboldgutter hjælper på sidelinjen

Nyt samarbejde mellem Galtrup Efterskole og Mors-Thy-Håndbold. Win-win for både elever og spillere

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Indrømmet. De tre unge mænd har en vis kendisfaktor på Mors, for Kristian Vukman, Morten Libak og Viktor Bergholt er alle professionelle spillere hos Mors-Thy Håndbold. Nu er de også ansat hos Galtrup Efterskole. Og nej, Galtrup Efterskole skal ikke til at have en håndboldlinje for elitespillere. Galtrup Efterskole vil ligne sig selv; Et bredt idrætssyn, hvor det gælder om at finde glæde ved idræt, og hvor alle kan være med. Ikke om at blive den bedste.

- Vi kommer ikke til at have håndbold, så det skal de ikke undervise i. De skal være tilsynslærere. Det er faktisk det primære, siger Jens Hvid, forstander for Galtrup Efterskole.

Jens Hvid slog en stilling op, og den valgte Kristian Vukman at søge. Det satte gang i nogle tanker; Kunne det være en idé med et samarbejde med Mors-Thy Håndbold?

- Det her er en supergod historie og situation for os. Det er nogle unge spillere, som har meget fritid. De kan gøre noget ved siden af deres håndbold, og vi får det til at passe med træning og arbejdstider, siger Hans Peter Jarl Madsen, der er administrerende direktør for Mors-Thy Håndbold, og fortsætter:

- De lærer også at tage ansvar, og så får det et socialt liv uden for håndbolden, siger han.

- Og ikke mindst så giver det dem nogle muligheder for at komme videre i livet efter håndbolden. Det er CV-opbyggende, supplerer Jens Hvid.

Det hele endte med, at de alle tre fik job hos Galtrup Efterskole.

- Det er nogle unge mennesker, som går på med krum hals. Her er de Kristian, Morten og Viktor. Ikke håndboldspillerne fra Mors-Thy. Det betyder meget for vores elever, siger Jens Hvid.

Kristian Vukman glæder sig over, at muligheden bød sig.

- Det er god afveksling i hverdagen. Vi har en hverdag med konkurrencer, man skal præstere, og det er meget resultatorienteret. Sådan er det ikke her. Det er dejligt, siger Kristian Vukman, som selv husker sin tid som efterskoleelev, og hvor meget det har præget ham.

Det gør de andre også. Nu vil de gerne give lidt tilbage.

Morten Libak har fået som primær opgave - foruden diverse aften- og weekendvagter med fællesskabende aktiviteter - at skulle hjælpe med breddeidræt. Kristian Vukman og Viktor Bergholt har e-sport som primær opgave.

- Der er mange, der meget dygtigere end mig til e-sport. Jeg skal blot sørge for, at de laver noget, ler Viktor Bergholt.

- Med to korsbåndsskader har jeg siddet en del ved computeren, så jeg kender da lidt til det, smiler Kristian Vukman.

Hos Galtrup Efterskole kan man ellers melde fuldt hus. 130 elever havde deres første skoledag i august. Det tegner godt.

- Det kører bare derudaf, og vi har allerede god søgning til de kommende år, siger Jens Hvid.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.