Journalister fra hele verden besøger skaldyrcenter

25 journalister 1. juli besøger Dansk Skaldyrcenter på Mors og GreenLab ved Skive

Dansk Skaldyrcenter får besøg af 25 journalister fra hele verden. <i>Arkivfoto: Peter Mørk</i>

Dansk Skaldyrcenter får besøg af 25 journalister fra hele verden. Arkivfoto: Peter Mørk

NYKØBING:Det danske fødevareerhvervs klima- og miljøløsninger i og omkring Limfjorden kan blive kendt ude i verden, når 25 journalister 1. juli besøger Dansk Skaldyrcenter på Mors og GreenLab ved Skive.

Journalisterne, der kommer fra lande som Kina, Filippinerne, USA og Sydafrika, deltager i den årlige verdenskongres for landbrugs- og fødevarejournalister, som Danmark i denne uge er vært for. 

Her deltager 175 journalister fra 45 lande, og en del af dem kommer altså til Limfjordsegnen på fredag.

- Vi vil gerne dele nogle af de helt konkrete miljø- og klima-indsatser, som vi er langt fremme med i Danmark og som kan være til inspiration i resten af verden. På Mors skal vi høre om muslinger som naturligt rensningsanlæg i Limfjorden, mens GreenLab-besøget har fokus på pyrolyse-teknikken, som Stiesdal præsenterer på det nye SkyClean-anlæg til produktion af grønt brændstof og CO2-lagring, siger Erik Poulsen, politisk rådgiver i landboforeningen Fjordland.

Han er guide på turen sammen med seniorrådgiver Henning Otte Hansen fra Institut for Fødevare- og ressourceøkonomi på Københavns Universitet.

- Uanset om journalisterne kommer fra Østtimor, Ukraine, Sierra Leone eller Schweiz, så ved vi, at de tager oplevelserne med hjem og formidler de danske løsninger i egne fagmedier. Det er derfor en enestående chance for at dele ud af vores viden om vejene til et bæredygtigt fødevareerhverv, siger Erik Poulsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.