Kaptajn Meiner stævner ud

Ny formand for I/S Mors-Thy Færgefart gør klar til at fejre færgens 10 års jubilæum

Formand Meiner Nørgaard med Feggesundfærgen i baggrunden. Arkivfoto

Formand Meiner Nørgaard med Feggesundfærgen i baggrunden. Arkivfoto

THY-MORS:Meiner Nørgaard (DF) er ny formand for I/S Mors-Thy Færgefart. Det står til troende, selv om Nordjyske for et stykke tid siden meldte ud, at socialdemokraten Poul Kristensen ville sætte sig på den post.

Kilden var den afgående formand, Viggo Vangsgaard, der udtrådte af Morsø Kommunalbestyrelse til nytår og åbenbart havde gjort regning uden vært.

- Jeg læste det i avisen og spurgte så Meiner, om der var noget om det. Det var der bestemt ikke. Jeg fik fornemmelsen af, at Meiner gerne vil have formandsposten, og det er ikke en post, som vores parti har krav på. Men jeg er glad for at være i bestyrelsen, og formandsposten havde måske nok været svær at forene med mit arbejde, siger Poul Kristensen.

Frem og tilbage

At være formand for Feggesundoverfarten kræver ikke ligefrem, at man kan styre skibet, men dog en høj grad af fysisk tilstedeværelse, ligesom det også er praktisk at være i udvalg for teknik og miljø. Det udvalg er Meiner Nørgaard som bekendt formand for.

- Selve driften drejer sig om at sejle fra den ene side til den anden. Det er der ikke meget nyt i. Men vi var med i undersøgelsen "På brint over fjorden" sammen med Fur-færgen, og vi arbejder fortsat på at finde nye energiløsninger. Og til oktober i år skal vi markere færgens 10 års jubilæum. Der bliver nok noget markedsføring og andre markeringer, siger Meiner Nørgaard.

På kort sigt forudser han ikke de store tekniske udfordringer.

- Der skulle ikke være store reparationer. Vi fik jo skiftet færgens motorer forrige år. Selvfølgelig skal færgen på værft til sit årlige syn, men vi forventer ikke ekstraordinære udgifter, siger formanden.

Tilsted og Plaetner

Fra Thisted Kommune er der ikke udskiftninger i bestyrelsen. Kristian Tilsted (V) er fortsat næstformand og Joachim Plaetner Kjeldsen (Alt) bestyrelsesmedlem. Morsø har formandsposten, fordi kommunen finansierer 64 procent af udgifterne til driften.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden