Komité fortsætter: Det er stadig nok at arbejde for på rute 26/34

Udvidelse af rute 34 bør fremrykkes og den sidste del af rute 26 skal med, mener komiteen for udvidelse af hovedvejen mellem Hanstholm og Herning

Også den nordlige del af rute 26 på Salling bør udvides med 2+1-strækninger. mener komiteen bag rute 26/34. Arkivfoto: Bo Lehm <i>Bo Lehm</i>

Også den nordlige del af rute 26 på Salling bør udvides med 2+1-strækninger. mener komiteen bag rute 26/34. Arkivfoto: Bo Lehm Bo Lehm

NORDVESTJYLLAND:Et bredt flertal i Folketinget er enige om investeringer i infrastruktur frem til 2035, herunder cirka 1, 8 mia. kr. til rute 26 og 34 mellem Hanstholm og Herning.

Men den tværkommunale komité, som har arbejdet med forbedringer af hovedvejsstrækning, nedlægger ikke sig selv af den grund.

"Uanset det store beløb er de trafikale udfordringer her i området langt fra løst tilstrækkeligt effektivt med den indgåede aftale. Derfor fortsætter vi arbejdet for at få en løsning, som snarest muligt giver bedre fremkommelighed og øger trafiksikkerheden på hele strækningen fra Hanstholm til Herning”, hedder det i en udtalelse fra komitéens formandskab, der består af borgmestrene fra Thisted, Morsø og Skive kommuner samt Herning Kommunes 1. viceborgmester.

Ifølge en pressemeddelelse vil komitéen primært have fokus på at få ændret prioriteringen vedrørende rute 34. Her er en udvidelse af strækningen fra Skive Nord til Haderup planlagt til først at gå i gang i 2031.

Trafiksikkerhedsmæssigt er strækningen fra Skive til Haderup den mest udfordrede, fordi vejen er for smal til den store mængde tung trafik, der dagligt benytter strækningen. Derfor vil komitéen arbejde for at få en udvidelse af rute 34 rykket frem i regeringens investeringsplan.

Komitéen vil i en dialog med partierne bag infrastrukturaftalen foreslå at opdele udvidelsen af rute 34 i etaper, hvor de smalleste cirka 15 kilometer rykkes frem i planen:

”Det er vigtigt for hele området, at vi kan komme hurtigt og sikkert ned til motorvejsnettet. Derfor er landsdelens trafikale udfordringer ikke løst effektivt ved at få Rute 26 udvidet i Thy og på Mors, fordi trafikken fra Skive og mod Herning og motorvejsnettet ikke får bedre vilkår før i 2031. Det kan hverken vi eller vores erhvervsliv vente på ”, hedder det i en udtalelse fra formandskabet.

Komitéen vil derfor nu i dialog med partierne bag aftalen, som i dette efterår skal samles for at drøfte udmøntningen af infrastrukturaftalen.

"Hul" på rute 26 skal lukkes

Komitéen vil desuden arbejde for at få den sidste del af rute 26 – fra Sallingsundbroen til Kåstrup - udvidet med 2+1-strækninger. Denne strækning er ikke medtaget i infrastrukturaftalen, men ventes at blive hårdt belastet af tung trafik i takt med, at aktiviteterne i GreenLab ved Kåstrup udvides.

Og endelig skal kommunerne i samarbejdet presse på for at få de fornødne vvm-undersøgelser af de kommende udvidelser sat i gang.

Komitéens formandskab består af borgmester Ulla Vestergaard, Thisted, Hans Ejner Bertelsen, Morsø, Peder Chr. Kirkegaard, Skive og 1. viceborgmester Anne Mette Bang Rasmussen fra Herning Kommune.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.