Kommunal topchef stopper med øjeblikkelig virkning

Kommunalpolitikerne skal drøfte muligheden for at reducere kommunens direktion med virkning fra 2024

Arne Kirk stopper som direktør i Morsø Kommune, der overvejer at skære direktionen permanent fra fem til fire stillinger. <i>Arkivfoto: Bo Lehm</i>

Arne Kirk stopper som direktør i Morsø Kommune, der overvejer at skære direktionen permanent fra fem til fire stillinger. Arkivfoto: Bo Lehm

Artiklen er opdateret med kommentarer fra kommunaldirektør Rikke Würtz

MORS: Morsø Kommunes direktør for Teknik og Miljø, Arne Kirk er fratrådt sin stilling i kommunen fra dags dato.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Morsø Kommune.

Aftalen er ifølge pressemeddelelsen indgået som en konsekvens af forskellige ønsker og holdninger til den fremtidige udvikling og drift af kommunens afdeling for Teknik og Miljø. Derfor fratræder Arne Kirk jobbet som direktør, og i opsigelsesperioden på 6 måneder skal han varetage en række opgaver vedrørende overlevering, afslutning og varetagelse af særprojekter, hvor han også skal afholde sin ferie.

Fratrædelsesaftalen er indgået efter gældende regler, der er aftalt mellem organisationerne og Kommunernes Landsforening og fastlagt i rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer. Aftalen udløser en fratrædelsesgodtgørelse på 12 måneders løn, samt funktionærlovens fratrædelsesgodtgørelse på 1 månedsløn svarende samlet pt. til et total på kr. 1.280.608.

Eventuelle lønindtægter i fratrædelsesperioden er aftalt modregnet.

Rikke Würtz, kommunaldirektør i Morsø Kommune, understreger over for Nordjyske, at fratrædelsen er ganske udramatisk, hvilket også afspejler sig i, at Arne Kirk i opsigelsesperioden fortsat skal varetage nogle opgaver.

- Der er fint samarbejde omkring det. Der er ikke nogen, der har begået noget som helst. Det er simpelthen bare, at man har forskellige holdninger til, hvordan tingene skal være fremadrettet. Vi er simpelthen ikke enige internt om, hvordan det her skal fortsætte, og hvilken drift og udvikling, der skal være, siger hun.

Kommunaldirektøren oplyser omkring selve beslutningen:

- Det fungerer jo sådan, at det er en kommunaldirektør, der indstiller til det politiske lag. Jeg er jo over Arne, jeg er jo hans direktør, så det kan ikke være meget anderledes, siger hun.

Skal drøfte en mindre direktion

Teknik og miljødirektørstillingen vil ifølge pressemeddelelsen fremadrettet blive varetaget via en konstituering af Torben Gregersen, der er Morsø Kommunes direktør for Børn og Kultur, og gennem omfordeling af opgaver til den øvrige direktion.

- Selvfølgelig er der en opgave nu, men det er også hverdagen i en stor organisation, at der engang imellem kommer nogle store opgaver. Men det er jeg ret fortrøstningsfuld i forhold til. Der er enormt mange dygtige medarbejdere i den afdeling, og det er der også ovre i Torbens faste afdeling, og så står vi selvfølgelig sammen i direktionen om at løse det her, siger Rikke Würtz. 

Som en udløber af beslutningen skal politikerne i kommunalbestyrelsen op til efterårets forhandlinger om budgettet for 2024 drøfte muligheden for permanent at reducere antallet af direktører i kommunen fra 5 til 4. Det sker som led i et generelt serviceeftersyn af Morsø Kommunes organisering.

- Vi prøver at vurdere på, om vi kan køre videre med en firemands direktion herfra, siger kommunaldirektøren.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Arne Kirk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.