Se billederne: Legesyg delfin hyggede sig med badegæster

En delfin kunne følges tæt af tilskuere på kajen i Sundby Mors Havn

SUNDBY MORS: Havnen i Sundby Mors, på østsiden af Vilsundbroen, fik søndag besøg af en legesyg delfin, der tilsyneladende hyggede sig sammen med både en antal vandglade mennesker, der gjorde den selskab ude i havnebassinet - og med endnu flere, som nøjedes med at kigge på inde fra land.

Flere af badegæsterne kom helt tæt på delfinen og opnåede også at røre ved den.

Der er formentlig tale om det samme dyr, som for godt en uge siden opholdt sig ved Feggesund på nordspidsen af Mors, og inden da også havde vist sig i nærheden af Aalborg. Tidligere på weekenden blev den set omkring Thisted.

Og den blev muligvis lokket endnu længere ind i fjorden af to roere fra Thisted Roklub, som blev fulgt af delfinen, da de tidligt søndag morgen roede til Vilsund.

Ifølge naturfotograf Jens Kristian Kjærgaard, der fotograferede delfinen ved Feggesund, er der tale om en delfin af arten "almindelig delfin".

I dansk sammenhæng er det et lidt misvisende navn, fordi den ikke er særlig almindelig i vore farvande. Derimod er den mere udbredt i den sydlige del af Nordsøen, og især endnu længere mod syd fortæller Jens Kristian Kjærgaard, der også så delfinen i Sundby Havn.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden