Mand tiltalt for voldtægt og langvarig frihedsberøvelse af 9-årig pige

Overgrebet skulle have fundet sted ved et pumpehus på Mors

Arkivfoto: Bo Lehm

Arkivfoto: Bo Lehm

MORS:En 35-årig mand er blevet tiltalt for voldtægt ved samleje og andet seksuelt forhold end samleje og langvarig frihedsberøvelse af en 9-årig pige fra Vinderup. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge anklageskriftet fandt overgrebet sted 13. juni 2018 ved pumpehuset på Sallingsundvej på Mors, efter at den tiltalte havde fået pigen til at sætte sig ind i hans bil.

Den dengang niårig pige blev lokket ind i mandens bil i Vinderup nord for Holstebro, og ifølge politiet kørte den 35-årige rundt med barnet i godt to timer.

I den tid blev pigen udsat for voldtægt og andre krænkelser. Manden er desuden tiltalt for at have truet pigen til at undlade at gå til politiet og afgive forklaring i retten.

Politiet mener altså, at overgrebene fandt sted ved pumpehuset på Sallingsundvej på Mors. Kort derfra ligger Legind Sø, hvor politiet i løbet af efterforskningen har været ude for at lede efter spor.

I kølvandet på anholdelsen af manden 22. juni 2018 opfordrede politiet vidner til at stå frem. Man var særligt interesseret i en grå Peugeot 207 og dens færden.

Manden har nægtet sig skyldig i forbindelse med grundlovsforhøret mod ham. Han er tidligere dømt i lignende sager.

Anklagemyndigheden vil kræve den 35-årige idømt forvaring, fordi politiet anser manden for at være særlig farlig.

Retssagen mod ham begynder 24. juni ved Retten i Holstebro. Der er afsat ni dage til sagen, og dommen ventes at falde 9. juli.