Maritim spøgelsesjagt nær Ejerslev Havn

Limfjordsrådet vil fredag bjærge et efterladt fiskenet, der ifølge rådet er et blandt mange i fjorden

Limfjordsrådet skønner, at der ligger flere hundrede spøgelsesnet i Limfjorden. PR-foto
Fjord 4. juli 2019 11:11 - Opdateret 4. juli 2019 11:11

EJERSLEV: Limfjordsrådet har besluttet at fiske 10 efterladte net, de såkaldte spøgelsesnet, op af Limfjorden. Hvis vejret er til det, skal der fredag bjærges et identificeret spøgelsesnet nær Ejerslev Havn, skriver Limfjordsrådet i en pressemeddelelse.

I forbindelse med de 10 spøgelsesnet, som Limfjordsrådet har fået kendskab til, har rådet erfaret, at problemet med de efterladte net er større end de 10, og således lyder skønnet fra Limfjordsrådet, at der er flere hundrede spøgelsesnet, der fortsat ligger i fjorden.

Ifølge Limfjordsrådet er de efterladte net et problem, fordi de fortsætter med ”at fiske”, ligesom de miljømæssigt er en udfordring, fordi de afgiver plastik, når de forvitrer.

Hummere dør i nettene

- De senere år har vi blandt andet set, at hummerne er vendt talstærkt tilbage til fjorden, og det er rigtig ærgerligt, at en ukendt del af dem ender i mistede fiskeredskaber. Der er behov for at tænke i helheder, og mistede net er helt klart et område, som bør have øget opmærksomhed fremadrettet, siger Jens Lauritzen, formand i Limfjordsrådet, i pressemeddelelsen.

For at der kan ske mere handling på området, vil Limfjordsrådet tage problemstillingen op med den nyudnævnte miljøminister Lea Wermelin (S).

- Vi har taget hul på et nyt indsatsområde i Limfjorden, men har desværre erfaret, at omfanget er langt større end først antaget. Det er utrolig vigtigt at være opmærksom på, at det ikke kun er i de åbne havområder, spøgelsesnet fisker videre, men også helt tæt på i de danske fjorde, hvor nettene nok er mindre, men hvor der tilsyneladende er mange af dem, siger Jens Lauritzen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...