Musikskole kaster håndklædet i ringen

Dårlig økonomi tvinger Musikskolen på Mors til at bede kommunen om hjælp til afvikling af den selvejende institution, der står for musikskoleundervisningen på øen

Musikskolen på Mors - der har til huse i Musikværket i Nykøbing - står nu til at blive en kommunal institution. Arkivfoto

Musikskolen på Mors - der har til huse i Musikværket i Nykøbing - står nu til at blive en kommunal institution. Arkivfoto

Opdateret med kommentar Holger Schmedes, formand for Musikskolen på Mors.

MORS:Den økonomiske situation for Musikskolen på Mors har fået bestyrelsen for den selvejende institution bag musikskolen til at bede Morsø Kommune om hjælp til en afvikling af skolen.

Det oplyser Holger Schmedes, der siden marts sidste år har været formand for musikskolen - der i øvrigt ved den lejlighed fik en helt ny bestyrelse.

I samme periode har tidligere medarbejdere kritiseret musikskolens leder, Bent Hjort, for bl. a. at være "usynlig" som leder. Men den kritik kan formanden ikke genkende.

- Nej, det kan vi på ingen måde. Det er udelukkende økonomien, som er baggrunden for, at vi nu kaster håndklædet i ringen, siger Holger Schmedes - der lige nu er på ferie og derfor ikke kan sætte tal på musikskolens underskud.

En af ganske få selvejende

Musikskolen på Mors er meget lille - og en af ganske få selvejende musikskoler i landet, mens det alle andre steder er kommunerne, som står for musikundervisningen. En yderligere udfordring har været, at skolen måtte lukke på grund af covid-19, påpeger Holger Schmedes, som dog ikke vil give epidemien skylden for situationen.

- Men det er klart, at en lille skole kommer under pres. Det er jo ikke fordi, vi skal tjene mange penge. Men det skulle gerne løbe rundt, siger formanden.

Han er glad for, at Morsø Kommune har sagt ja til at hjælpe med afviklingen. Og Tore Müller (S), formand for kommunens udvalg for børn, kultur og turisme, understreger, at kommunen vil gøre alt, hvad man kan, for at få afviklingen afsluttet på en ordentlig måde.

Måske samarbejde med en anden kommune

- Det næste skridt er så, at vi politisk skal kigge på, hvilke muligheder der i fremtiden er for en bæredygtig musikskole på Mors, siger Tore Müller.

En af løsninger kunne være et samarbejde med en anden kommune, påpeger Tore Müller - der dog ikke vil sige, om det i så fald bliver med Thisted Kommune.

- Det ved jeg ikke. Der er jo 98 kommuner i landet, så det får du mig ikke til at svare på, siger Tore Müller.

Ifølge en pressemeddelelse fra bestyrelsen for Musikskolen på Mors er beslutningen om afvikling truffet "for at sikre de bedst mulige vilkår for musikundervisning på Mors i fremtiden."

Musikskolens aktiviteter vil fortsætte uændret under afviklingen. Der vil også i fremtiden være tilbud om musikundervisning på Mors, og man kan fortsat i den kommende periode rette henvendelse til musikskolen, hvis man ønsker undervisning, hedder det i pressemeddelelsen.

I oktober 2020 diskuterede kommunalbestyrelsen på Mors et forslag fra Jette Jepsen (R) om, at den selvejende musikskole - drevet med støtte fra Morsø Kommune - skulle erstattes af en kommunal musikskole.

Det endte dog med, at et stort flertal i kommunalbestyrelsen valgte, at den selvejende institution fortsat skulle stå for musikskoleundervisningen på øen - men med en to-årig resultatkontrakt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.