Muslingefiskere fik gammel granat i nettet

Ammunitionsrydderne fra Skive Kaserne måtte i aktion mandag aften i Nykøbing

Bomberydderne fra EOD har tidligere været i aktion i Nordjylland - mandag var det i Nykøbing Mors, der blev fundet en gammel granat. Arkivfoto: Torben Hansen <i>Foto:Torben Hansen</i>

Bomberydderne fra EOD har tidligere været i aktion i Nordjylland - mandag var det i Nykøbing Mors, der blev fundet en gammel granat. Arkivfoto: Torben Hansen Foto:Torben Hansen

NYKØBING:Fiskere på en båd, der fisker muslinger i Limfjorden fik mandag eftermiddag en ikke helt normal - og heller ikke så behagelig - fangst i nettet - nemlig en granat muligvis fra 2. verdenskrig.

Det bekræfter vagtchef Anders Olesen, Midt- og Vestjyllands Politi.

- Vi fik anmeldelsen klokken 17.11. Muslingefiskerne havde opdaget granaten og taget et billede, som de i første omgang sendte til os. Vi sendte det så videre til EOD (Explosive Ordnance Disposal; Red.) ammunitionsrydderne på Skive Kaserne, og de mente, at det kunne være en eksplosiv granat, så de kom herop, fortæller vagtchefen.

Ammunistionsrydderne var fremme på Øroddevej i Nykøbing kort før klokken 19.

- De fik fisket granaten ud af den container, den var landet i ved losningen af muslingerne. Herefter blev den undersøgt, oplyser Anders Olesen.

Herefter blev granaten bragt til en kontrolleret sprængning, forklarer Anders Olesen, hvorefter bomberydderne kunne vende tilbage til kasernen i Skive.

Ingen af fiskerne eller andre var i fare ved fundet af granaten.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Afsløring: Ansatte risikerede at styrte i døden på kriseramt nordjysk teater
Luk