Nu sidder de tre der minsandten igen!

Poul Roesen (K), Poul Kristensen (S) og Niels Kr. Østergaard (S) har alle tre for år tilbage siddet i Morsø Kommunalbestyrelse. Til januar gør de comeback

Niels Kr. Østergaard (S) kan nu igen holde øje med, at det går anstændigt for sig i kommunalbestyrelse og kommune. Arkivfoto

Niels Kr. Østergaard (S) kan nu igen holde øje med, at det går anstændigt for sig i kommunalbestyrelse og kommune. Arkivfoto

MORS:Det er aldrig for sent at gøre comeback. Det konstaterede tre modne herrer i aftes, idet de blev valgt ind i Morsø Kommunalbestyrelse.

Her har Poul Roesen (K), Poul Kristensen (S) og Niels Kristian Østergaard (S) siddet tidligere, men det er otte år siden for Roesens vedkommende og fire for de to socialdemokrater.

- Jeg tog jo en frivillig pause og blev denne gang valgt på bekostning af vores spidskandidat Thomas Jensen, som jeg gerne havde undt en plads. Men jeg kan samarbejde med alle, der vil det samme som mig, og jeg tror da nok, at Niels Kr. Østergaard, og jeg kan finde ud af at tale Nordmors’ sag, siger den 63-årige Poul Roesen fra Sejerslev.

Han var i sin tid formand for både teknik- og miljøudvalget og for Morsø Forsyning, og hjertet banker især for natur og miljø. Poul Roesen skal fra nytår være formand for det adhoc-udvalg, der skal arbejde for et nyt fossil- og molermuseum og for at få moleret udnævnt til Unesco-verdensarv.

- Den post er jeg virkelig glad for. Museet og udnævnelse bliver et fyrtårn for Mors. Moleret er kommet på Unescos tentativliste, og nu skal vi nøje overveje, hvad næste skridt skal være. Vi skal have ekspertise udefra med i udvalget, for den opgave er for stor for politiskerne alene. Og så skal vi have en skarp diskussion om placeringen af et nyt molermuseum, siger Poul Roesen.

Skal gå ordentligt til

Niels Kr. Østergaard fra Sdr. Dråby var i sin tid ikke bange for at tale Mekka midt imod i kommunalbestyrelsen.

- Jeg brugte en skrækkelig masse tid på det politiske arbejde, men jeg har også savnet det. Og jeg agter at gøre en forskel så godt som jeg kan med den mandatfordeling, morsingboerne har givet os. Jeg er personligt utrolig glad for, at Poul Roesen også kom ind. Vi har begge den indstilling, at tingene skal ordentligt for sig i kommunalbestyrelsen og i forvaltningen. Kæden har af og til hoppet af de sidste otte år, siger 55-årige Niels Kr. Østergaard.

Han er faglig sekretær i 3F Thy-Mors og finder det vigtigt, at fagforeningens mange medlemmer får et politisk talerør.

- Kommunalbestyrelsen skal ikke bare bestå af pensionister, skolelærere og landmænd. Selv om der nu er borgerligt flertal i regionen, vil jeg holde det politiske fast på, at naturområderne på Nordvestmors skal friholdes fra molergravning, sådan som det er besluttet i råstofplanen, siger Niels Kr. Østergaard.

Bekymret for økonomi

Poul Kristensen sad i fire år i kommunalbestyrelsen for Demokratisk Balance, men valgte denne gang Socialdemokratiet, som han altid har følt tilhørsforhold til.

- Jeg vil først og fremmest have fokus på den grønne omstilling, hvor jeg har erfaring fra energisektoren. Og et emne, som kommer til at fylde for samtlige kommunalbestyrelsesmedlemmer, er kommunens økonomi, som jeg er virkelig bekymret for, siger 61-årige Poul Kristensen, som er uddannet revisor og ansat i Skattestyrelsen.

Han hilser med tilfredshed, at han fik et pænt antal stemmer i Frøslev, hvor han og familien boede i 32 år indtil flytning til Nykøbing for et års tid siden.

- Jeg så de lokale stemmetal og kan godt ærgre mig over, at flere Venstrefolk ikke stemte på en lokal ildsjæl som Chris Dahl, men valgte at sætte kryds ved Hans Ejner Bertelsen. For vi skal altså have flere unge ind i politik, siger Poul Kristensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.