Restauranten

Pakhuset i Nykøbing henter stjernekok

Nye ejere regner med at slå dørene op til det nyrenoverede hotel 1. februar

Allan Poulsen har "trådt sine barnesko" hos Michel Michaud og Ruths Hotel, og nu skal han være køkkenchef på Mors. PR-foto

Allan Poulsen har "trådt sine barnesko" hos Michel Michaud og Ruths Hotel, og nu skal han være køkkenchef på Mors. PR-foto

NYKØBING:I juni blev det offentliggjort, at Hotel Pakhuset i Nykøbing har fået nye ejere, nemlig Interfjord-duoen Jens Holmgaard Pedersen og Henrik Markussen.

De er nu klar til at løfte lidt af sløret for deres planer med stedet og kan samtidig fortælle, at ejerkredsen er udvidet til fire personer, skriver de i en pressemeddelelse.

Planen er at give den historiske bygning en nænsom makeover og derefter fortsat drive hotel og spisested, men efter et nyt koncept hvor restauranten bliver til et brasserie.

Hen over sommeren viste sig en mulighed for at købe Havnegade 15, som blandt andet rummer det konferencelokale/festsal, som tidligere har været lejet ud til hotellet.

Den mulighed blev grebet, og samtidig besluttede Jens Holmgaard Pedersen og Henrik Markussen sig for at kontakte Kresten Vilsgaard og Klaus Hansen, der begge sagde ja til at være en del af et lokalt projekt, hvor man bevarer en af byens mest markante bygninger til glæde for både turismen, men også de lokale.

Efter overtagelsen 1. oktober 2020 er en større renovering gået i gang, og det forventes, at stedet er parat til at åbne igen omkring 1. februar 2021.

Skifter navn

Med hjælp fra lokalarkiverne har de nye ejere fundet frem til, at bygherren af det markante pakhus var Johan Busch Steenberg, som var Nykøbings første kongeligt udpegede forpagter af østersfiskeriet.

Steenberg lod pakhuset opføre i 1850 og udover østersforpagtningen blev Steenbergs Pakhus brugt til forskelligt gods, blandt andet salt.

Bygningens historie gør, at ejerkredsen har valgt at skifte navn fra Hotel Pakhuset til Steenbergs Hotel & Brasserie.

Det nye lederteam er på plads til den kommende drift. Det kommer til at bestå af en køkkenchef, en restaurant- og eventchef samt en daglig leder/hotelværtinde.

Allan Poulsen bliver husets nye køkkenchef. Han kommer med stor erfaring fra nogle af de mest anerkendte gourmetrestauranter i Danmark og Norge, herunder flere med Michelin-stjerner som Henne Kirkeby Kro, Restaurant Bagatelle i Oslo, Restaurant Kommandanten i København og Nimb Louise i København.

Selv siger Allan Poulsen, at det er hos Michel Michaud og Ruths Hotel, at han har "trådt sine barnesko" og dermed hentet sin passion og indstilling til faget – hårdt arbejde og kompromisløshed.

Allan Poulsen glæder sig til at levere gode madoplevelser med udgangspunkt i den erfaring, som hans "læremester" har givet ham, og derfor er han begejstret for, at konceptet hos Steenbergs netop er et brasserie. Ingen hvide duge og fine fornemmelser, men enkel mad lavet af gode råvarer, lyder det i pressemeddelelsen.

Udgangspunkt i Mors

Luca Skydt bliver husets nye restaurant- og eventchef. Hun har tidligere været ansat hos Hotel Opus i Horsens og har desuden fungeret som eventkoordinator i Aarhus i Turbinehallen og hos MIBevent.

Luca Skydts baggrund rammer dermed ind i noget af det, som Steenbergs vil satse på, som er planlægning af oplevelser og begivenheder, der varierer hen over året. Luca Skydt glæder sig til at lede restaurationsteamet og til sammen med køkkenchefen at skulle planlægge events med udgangspunkt i de særlige ting, som Mors og omegn kan byde på.

Annemette Pontoppidan Pedersen bliver hotellets daglige leder og hotelværtinde. Hun har en baggrund som primærsygeplejerske og kommer til stillingen med en utraditionel baggrund.

Ikke desto mindre er det netop kvalifikationerne fra det tidligere job, blandt andet evnen til at møde mennesker, skabe trygge rammer og evnen til at træffe hurtige og selvstændige beslutninger, der gør, at hun kan udfylde den funktion, som Steenbergs ønsker sig af en kommende leder og hotelværtinde.

Selvom der i øjeblikket først og fremmest står renovering på dagsordenen, er Allan Poulsen og Luca Skydt i fuld gang med at udvikle konceptet for det kommende brasserie. Og når der skal være et brasserie, og ikke en restaurant, er det med ønsket om at skabe et afslappet spisested, hvor der ikke stræbes efter Michelin-stjerner, men dejlige madoplevelser i hyggelige rammer, fremgår det af pressemeddelelsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.