Løbsk vindmølle er stoppet: Redningsraket fik line viklet ind i vingerne

Møllen er blevet stoppet af den redningsline, der blev skudt af sted med en redningsraket

Politihjemmeværnet har hele dagen dirigeret trafikken omkring den delvist spærrede viadukt, hvor Næssundvej krydser hovedvej 26. Foto: Torben Hansen

Politihjemmeværnet har hele dagen dirigeret trafikken omkring den delvist spærrede viadukt, hvor Næssundvej krydser hovedvej 26. Foto: Torben Hansen

NYKØBING:Redningsstationen i Thyborøn fik mandag eftermiddag stoppet den løbske vindmølle, der siden natten til mandag har spærret trafikken ved viadukten, hvor Næssundvej krydser hovedvej 26 uden for Nykøbing. Det oplyser vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Vildsundvej ud for Nykøbing Mors var afspærret mellem Sallingsundvej og Nørrebro, mens redningsstationen arbejdede, og der skete, fordi der blev brugt redningsraketter til forsøget på at stoppe møllen. Alle veje er nu genåbnede.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det er raketter af den type, der normalt skydes ud til havarerede skibe, som skal i brug for at få stoppet vindmøllen. I forhold til vindmøller er opgaven helt ny for redningsstationen, fortæller stationsleder Villy Jakobsgaard:

- Nej, vi har aldrig skudt efter vindmøller før, fortæller han i mobiltelefonen, mens han mandag eftermiddag var på vej til Mors.

Det er en line af nylon, som blev skudt op mellem de roterende møllevinger. Det første stykke line er seks millimeter tykt, hvorefter det gradvist bliver tykkere.

Da linen blev sendt ind mellem vingerne på møllen, blev den viklet ind i vingerne, der derfor endte med at stoppe.

Det er uvist, hvorfor Thyborøn Redningsstation - og ikke den noget nærmere station i Hanstholm - der har fået opgaven. Ifølge Villy Jakobsgaard råder redningsstationen i Hanstholm over det samme udstyr.

Efter det oplyste er samme metode blevet brugt én gang tidligere - nemlig på Falster - til at bremse en løbsk vindmølle.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden