Rekord i turistforening - selv om kommunalt tilskud er væk

Ny formand for Morsø Turistforening, der omsatte for over 10 mio. kr. i 2021

Trods bortfald af kommunalt tilskud har Morsø Turistforening haft rekordomsætning i 2021.  <i>Arkivfoto: Bo Lehm</i>

Trods bortfald af kommunalt tilskud har Morsø Turistforening haft rekordomsætning i 2021.  Arkivfoto: Bo Lehm

MORS:Det kommunale driftstilskud til turistforeningen er væk, efter at markedsføringen af bl. a. Mors er blevet overtaget af det nye destinationsselskab, Destination Limfjorden, der også omfatter Skive og Struer.

Alligevel kan Morsø Turistforening melde om rekordhøj omsætning i 2021. 10,2 mio. kr. blev der omsat for i turistforeningen, som - modsat naboforeningen i Thy - finansierer en væsentlig del af sine aktiviteter gennem blandt andet udlejning af sommerhuse og salg af pakketilbud til blandt andet cykelturister.

Flere sommerhusudlejninger

Sommerhusudlejningen har været i vækst og tegnede sig sidste år for mere end halvdelen af omsætningen, fortæller turistchef Bente Kristensen. 

I forhold til 2020 kunne turistforeningen notere næsten 13 pct. flere sommerhusudlejninger sidste år, og i kroner var væksten endnu større.

- Men vi har også haft stor succes med salg af pakketilbud, blandt andet til cykelturister, fortæller turistchefen, der kunne præsentere regnskabet på turistforeningens generalforsamling forleden.

Overskuddet var på beskedne 8.700 kr. - hvilket dog var bedre end det "runde nul", som turistforeningen budgetterede med.

Turistforeningen får stadig 350.000 kr. fra kommunen til events i forbindelse med bl. a. Østers- og Muslingepremieren og Kulturmødet, mens 2020 var det sidste år med drifts- og markedsføringstilskud på tilsammen omkring 900.000 kr.

Medarbejderstaben i turistkontoret er blevet beskåret. Kontoret har dog fortsat fire-fem fuldtidsmedarbejdere og flere i sæsonen.

- Men vi løber stærkt, erklærer Bente Kristensen.

Thea Michaela Koch ny formand

Generalforsamlingen valgte Thea Michaela Koch fra Danhostel i Nykøbing til ny formand for  turistforeningen. Hun afløser Charlotte Overgaard Clausen, som ikke ønskede at fortsætte efter fire år som formand.

Charlotte Overgaard Clausen fratræder, fordi hun skal i gang med en lederuddannelse sideløbende med sit job hos Bila, oplyste hun på generalforsamlingen.

Marianne Eskildsen fra Café Holmen i Nykøbing og Anette Jensen, Heltoften Bed & Breakfast i Flade, blev blandt fire kandidater valgt som nye bestyrelsesmedlemmer, mens Lars Wolf ikke blev genvalgt. Han fortsætter dog som suppleant sammen med Viggo Vangsgaard.

Morsø Turistforening har haft medlemsfremgang i det forløbne år og tæller i dag omkring 230 medlemmer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden