Politi og Morsø Kommune advarer: Pas på fupopkald fra "kommunen"

Thisted Politi advarer mod at udlevere nogen form for koder over telefonen

Arkivfoto.

Arkivfoto.

MORS:Morsø Kommune har henvendt sig til Thisted Politi, fordi ældre borgere på øen har modtaget mistænkelige opkald.

I den anden ende af telefonforbindelsen har en mandsperson præsenteret sig som medarbejder ved kommunen, der skulle hjælpe de ældre med at bestille tid til vaccine.

Manden bad blot om at få udleveret borgernes NemID og tilhørende koder.

Heldigvis lugtede ofrene for svindleren lunten og undlod at udlevere noget. Ældrechef Ann Lisbeth Martinussen roser borgerne for at handle helt rigtig, og opfordrer andre til at være opmærksomme på mistænksomme opkald.

- Borgerne opdagede heldigvis hurtigt, at personen ikke arbejdede for kommunen, men forsøgte at svindle og personen opgav så. Vores personale ved kommunen spørger aldrig borgere om NemID-oplysninger, og det er vigtigt at huske på, fortæller ældrechefen.

Sund fornuft

Ann Lisbeth Martinussen understreger, at det desværre ikke er nyt, at kriminelle prøver at fuppe ældre via telefon eller computer, hverken på landsplan eller lokalt. Det handler, for ældre og alle andre grupper af borgere, om ikke at give personlige oplysninger fra for eksempel NemID, hvis nogen ringer eller på anden måde kontakter en og beder om det.

- Sagerne her bliver meldt til politiet. Så længe man bruger sin sunde fornuft og ikke udleverer sådanne personlige oplysninger, så sker der ikke noget, fortæller Ann Lisbeth Martinussen.

Thisted Politi undersøger nu sagen og opfordrer borgerne til forsigtighed:

- Vi kan ikke kraftigt nok advare mod at udlevere sine koder nogen steder, siger politikommissær Jørgen Jensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.