Sallingsundbroen er sikker nok

Vejdirektoratet afviser kritik fra ung bilist, der forvildede sig ind på arbejdssporet på broen

Sallingsundbroen er sikker nok, siger Vejdirektoratet. Arkivfoto: Bo Lehm

Sallingsundbroen er sikker nok, siger Vejdirektoratet. Arkivfoto: Bo Lehm

SALLINGSUND:Vejdirektoratet kan ikke give tre unge ret i, at Sallingsundbroen er farlig at passere under det igangværende broarbejde. Morsingboen Emil Bruun Andersen skrev i sidste uge til NORDJYSKE, efter at han som chauffør havde oplevet at blive vildledt til at trække ud i et arbejdspor tæt op ad autoværnet, da de unge kørte over broen fra Salling mod Mors torsdag nat i tæt tåge.

Tydelig adskillelse

- Jeg tog selv op for at se på forholdene i fredags, og vi har i øvrigt to daglige eftersyn af sikkerhedsforholdene. Afspærringen og markeringerne er lavet i henhold til de afmærkningsregler, der gælder. Adskillelsen ind til arbejdssporet er markeret med en én meter høj betonvæg. Der er en fuldtoptrukken hvid stribe, som den pågældende bilist tilsyneladende har passeret. Desuden er kørebanen markeret af de såkaldte slikkepinde, rød/hvide skilte langs hele strækningen, siger Vejdirektoratets projektleder, Jørn Andreas Kristensen.

Huller i afspærring

Han har dog et bud på, hvad der kan have distraheret den unge bilist.

- Vi har nogle steder nogle huller i afspærringen, hvor entreprenøren kan køre ind på arbejdsområdet. Her må de unge mennesker have forvildet sig ind. Men det svarer til at køre i grøften på en almindelig landevej, siger projektlederen.

Trafikeksperter afviser

Kunne man forbedre sikkerheden ved at stille slikkepinde op ved disse smuthuller ved fyraften og fjerne dem igen, mens der arbejdes?

- Det skal jeg ikke kunne udelukke. Men afmærkningen er efter reglerne, og jeg er lidt forundret over, hvordan det er lykkedes de unge at lave det nummer. Man må jo ikke overskride en ubrudt hvid kantstribe. Jeg har vendt det her med vores trafikeksperter, og de kan ikke se, at vi kan gøre mere, siger Jørn Andreas Kristensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.