Solcellepark på Mors indvies delvist i dag

Klokken 12 kobles knap halvdelen af Solar Park Næssundvej i Sindbjerg på elnettet

Parken i sin helhed skal efter planen tilsluttes elnettet i forsommeren 2020. Arkivfoto

Parken i sin helhed skal efter planen tilsluttes elnettet i forsommeren 2020. Arkivfoto

SINDBJERG:I september annoncerede Google sin investering i fem store solcelleparker i Danmark. Og nu, tre måneder efter, begynder den første af parkerne at levere grøn strøm til danske husstande.

Første del af Solar Park Næssundvej ved Sindbjerg midt på Mors bliver nettilsluttet i dag omkring klokken 12.00. Der er tale om 10 megawatt, hvilket ifølge European Energy, der står bag opførelsen af parken, vil kunne dække tusindvis af husstandes årlige elforbrug.

Når parken på Mors står færdig, vil den have en kapacitet på 27 megawatt. Den samlede kapacitet af Googles fem kommende solcelleparker bliver på 160 megawatt og er det danske element i den største investering i vedvarende energi nogensinde fra en virksomhed.

Denne massive tilførsel af solenergi bidrager dermed til at nå Danmarks klimamål, og de fem parker kommer til at levere grøn strøm nok at matche forbruget i Googles kommende datacenter ved Fredericia, når det åbner i efteråret 2020.

Morsø Kommune har forinden gennemført en godkendelsesproces for parken, der strækker sig over et areal på 50 hektar syd for Næssundvej mellem sidevejene Tornhøj og Malhøj. Blandt andet blev højden på de tilladte solpaneler reduceret for at imødekomme indsigelser fra parkens naboer.