Kæmpe eftersøgning afblæst: Ingen forventning om at finde 68-årig i live

Helikopter og flere redningsbåde deltog i eftersøgning, efter at en tom jolle blev fundet med motoren i gang

Foto: Bo Lehm <i>Bo Lehm</i>

Foto: Bo Lehm Bo Lehm

NYKØBING MORS: Midt- og Vestjyllands Politi har indstillet eftersøgningen af en 68-årig mand, der tirsdag forsvandt i Limfjorden. Politiet forventer ikke at finde manden i live på grund af vandets temperatur. De pårørende er blevet underrettet.

Det sagde vagtchef Jan Nørrum til NORDJYSKE tidligt onsdag. På det tidspunkt var der ikke planer om at genoptage eftersøgningen.

Den blev sat i gang, da en jolle blev fundet sejlende rundt med motoren tændt.

Både en helikopter og flere både - heriblandt Marinehjemmeværnets MHV902 Manø fra flotillen i Thyborøn - blev sat ind og ledte ved Mors og Fur.

Pårørende til en 68-årig mand henvendte sig tirsdag til politiet, som ved 21-tiden bekræftede, at han var ejer af jollen. Manden var sejlet ud tirsdag morgen fra havnen i Sillerslev for at sætte hummertejner men var ikke vendt hjem. Familien har gennemgået båden, oplyser politiet. Ved hjælp af gps og optælling af redskaber kunne man se, at manden havde forsøgt at sætte hummertejner omkring den nordvestlige spids af Fur klokken 10.30.

- Den sidste tejne er ikke blevet monteret, skrev politiet på Twitter tirsdag aften.

Foto: Bo Lehm NORDJYSKE Medier <i>Bo Lehm</i>

Foto: Bo Lehm NORDJYSKE Medier Bo Lehm

Også Nordjyllands Beredskab deltog i eftersøgningen med redningsbåde fra Station Thisted og Beredskabsstyrelsen.

Tidligt på aftenen opfordrede politiet på Twitter nysgerrige tilskuere, der var samlet ved Limfjorden i Nykøbing Mors, til at søge væk og give politiet ro til at lede eftersøgningen. Hjemmeværnet blev rekvireret til at hjælpe med at holde folk på afstand - både af hensyn til politiets arbejde og risikoen for coronasmitte, lød det.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.