Fængslet for drabsforsøg efter blodigt drikkelag: 39-årig sagde ikke et ord i retten

Et drikkelag natten til onsdag endte katastrofalt, da en 35-årig mand blev stukket tre gange i halsen med en kniv - ofrets tilstand er stabil, men kritisk

Arkivfoto.

Arkivfoto.

Opdateret kl. 15:12 med nye oplysninger om grundlovsforhøret

GLYNGØRE:En 39-årig mand, som natten til onsdag deltog i et drikkelag i Glyngøre, hvor en 35-årig mand blev stukket tre gange i halsen med en kniv, er blevet varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør ved Retten i Viborg.

Afsoningen kommer til at foregå på en psykiatrisk afdeling. Det fortæller senioranklager Søren Kløvborg fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Manden, der er sigtet for drabsforsøg, nægtede at udtale sig i retten. Faktisk ytrede han ikke en lyd under hele retsmødet:

- Derfor må vi formode, at han nægter. Han ville ikke udtale sig i retten, og når man ikke vil sige noget, så må vi gå ud fra, at man nægter, forklarer anklageren.

Ved grundlovsforhøret begærede anklagemyndigheden lukkede døre af hensyn til det tidlige tidspunkt i efterforskningen. Det valgte dommeren at efterkomme, og derfor er der for nuværende ikke nærmere oplysninger i sagen.

Tre mænd deltog i det drikkelag, som natten til onsdag endte katastrofalt, da en 35-årig lokal mand blev stukket tre gange i halsen med en kniv.

Det fortæller Christian Toftemark Jørgensen, leder af lokalpolitiet i Viborg og Skive.

- Kl. 01:08 fik vi en anmeldelse om et knivstikkeri, hvor tre mænd havde været samlet og har indtaget alkohol. På et tidspunkt kom to af dem op at skændes, og den ene trak en kniv og stak den anden to-tre gange i halsen, fortæller Christian Toftemark Jørgensen.

Det 35-årige offer og den 39-årige formodede gerningsmand befandt sig sammen med en 29-årig lokal mand, da knivstikkene faldt.

- Ofret er i livsfare, men stabil. De forventer, han overlever, men det er kritisk, siger Christian Toftemark Jørgensen.

Den formodede gerningsmand blev anholdt på sin bopæl og er blevet undersøgt af en retsmediciner med henblik på sporsikring.

Gerningsvåbenet, en kniv, er lokaliseret og sikret af politiet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.