Thy-Mors Energi investerer i vind

Eurowind Energy A/S og Thy-Mors Energi indgår samarbejde

Sådan ser vindmølleparken ved Holstebro ud.PR foto

Sådan ser vindmølleparken ved Holstebro ud.PR foto

THY-MORS:Eurowind Energy A/S og Thy-Mors Energi har indgået aftale om salget af 49 procent af anparterne i K/S Vindpark Blæsbjerg EWE, der er en del af projektet Vindpark Blæsbjerg nær Holstebro.

Det skriver Thy-Mors Energi i en pressemeddelelse.

Vindpark Blæsbjerg består af fire Vestas V112 3,45 MW vindmøller på 84 meter tårn med en rotordiameter på 112 meter, hvilket giver møllerne en totalhøjde på 140 meter. Vindmøllerne blev idriftsat i februar 2018 og er beliggende cirka 10 km sydvest for Holstebro. Selskabet K/S Vindpark Blæsbjerg EWE ejer tre af vindmøllerne i vindparken, mens den resterende mølle ejes af beboere i det omkringliggende område.

Eurowind Energy A/S sælger 49 procent af anparterne i K/S Vindpark Blæsbjerg EWE til Thy-Mors Energi og beholder selv de resterende 51 procent af selskabet.

Jens Rasmussen, adm. direktør i Eurowind Energy A/S, siger:

- Vi er meget tilfredse med salget af anparterne i K/S Vindpark Blæsbjerg EWE til Thy-Mors Energi. Vi betragter salget som startskuddet til et langt og givtigt samarbejde, og vi ser frem til fortsat at udbygge vores relation.

For Thy-Mors Energi er investeringen i Vindpark Blæsbjerg et skridt i en helt ny retning, da koncernen ikke tidligere har haft ejerandele i vedvarende energiformer.

- Fremtiden er grøn, og som andelsselskab ser vi det som vores opgave at indfri de nationale energipolitiske ambitioner lokalt. For os er investeringer i for eksempel vindmøller en naturlig hjørnesten i den proces. På sigt kommer vi til at lave yderligere investeringer i vedvarende energi, og da samarbejdet med Eurowind Energy A/S har været meget positivt, håber vi, at vi får mulighed for at udvide samarbejdet, forklarer Lars Peter Christiansen, adm. direktør i Thy-Mors Energi.

Parterne har lovet hinanden ikke at offentliggøre købssummen, men Lars Peter Christiansen siger, at der investeres for et tocifret millionbeløb.

- Vi vil gerne investere lokalt i vedvarende energi. Disse møller står lige uden for vores dækningsområde, men Eurowind i Hobro har jo købt Wind1 i Nykøbing, og selskabet ejes i dag halvt af vores naboselskab Eniig Energi, siger han.

Thy-Mors Energi er et forbrugerejet selskab med ca. 44.000 andelshavere i Thy og på Mors. Inden udgangen af 2020 vil alle andelshavere modtage tilbuddet om gratis tilslutning til fibernettet, som Thy-Mors Energi er i fuld gang med at etablere i Thy og på Mors.

Eurowind Energy A/S er en privatejet virksomhed, der er udvikler og operatør af solcelle- og vindmølleprojekter. Koncernens hovedaktiviteter udgør udvikling af vindmølle- og solcelleparker og den efterfølgende driftsledelse. Eurowind Energy A/S varetager den økonomiske og tekniske administration af 934 MW, hvoraf 404 MW er i egen portefølje.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.