Vejen forsvandt: Pludselig var planen ændret

Region Nordjylland lod Rute 26/34-opgradering glide ud af sin udviklingsstrategi. Mors protesterer

- Hov-hov, region, den går ikke, siger Meiner Nørgaard.

- Hov-hov, region, den går ikke, siger Meiner Nørgaard.

THY-MORS:De største og praktisk talt eneste problemer for biltrafik i Nordjylland findes i Aalborg omkring krydsning af Limfjorden. Det fremgår af Region Nordjyllands oplæg til Regional Udviklingsstrategi 2020-2023, som frem til 31. januar er i høring hos de 11 kommuner. Og netop trafikprioriteringerne faldt Morsø Kommunes udvalg for teknik og miljø for brystet, da strategien i denne uge var på dagsordenen.

- Et eller andet sted i den politiske behandling af planen er opgraderingen af Rute 26 og 34 mellem Hanstholm og Herning gledet ud som kerneområde. Det undrer os, hvornår den er blevet pillet ud, for den embedsmandsgruppe, som forbereder udsendelsen til kommunerne, har anbefalet, at vejstrækningen skal med sammen med tredje Limfjordsforbindelse og en forbedret togdrift mellem Aarhus og Frederikshavn, siger udvalgsformand Meiner Nørgaard (DF).

Arne Kirk sidder med

Han tilføjer, at Teknik og Miljøs direktør Arne Kirk sidder i gruppen som repræsentant for Morsø Kommune, og han har ikke været med til at fjerne vejforbindelsen som kerneinitiativ.

- Derfor beder Morsø Kommune nu regionen om at skrive 26/34-vejforbindelsen ind i strategien igen som kerneområde. Det er uhyre vigtigt for os, der bor hernede i hjørnet af Region Nordjylland, at regionen er med til at skabe bedre sammenhæng og sikre udvikling langt fra Aalborg, siger Meiner Nørgaard.

Den manglende prioritering af vejforbindelsen fremgår af strategioplægget side 13 under indsatsområdet ”Et sammenhængende Nordjylland”, hvor kerne initiativerne benævnes tredje Limfjordsforbindelse og optimering af regional togdrift. Men i infrastrukturdokumentet ”Mobilitet i Nordjylland - de regionale prioriteter” fra 2015, opdateret i 2017, er der en trebenet prioritering, der medtager vejforbindelsen.

- Vi er nødt til at få regionen til skrive Rute 26/34 ind i strategien. I modsat fald kan vi ikke godkende planen, siger Meiner Nørgaard.

Thisted Kommune er enig

Den sendes videre til økonomiudvalget på onsdag og efter nytår i kommunalbestyrelsen. I Thisted Kommune, der også har aktie i vejudvidelsen, er strategien endnu ikke diskuteret.

- Men vi går selvfølgelig ind for, at vejen skal med, siger Esben Oddershede (V), formand for klima-, teknik- og miljøudvalget.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.