Yoga-drøm sat på pause: Gør nu noget, hr. erhvervsminister!

Masser af rumfang og afstand mellem udøverne hjælper ikke Anna Marie Madsen fra Mors, der må se sit nyopførte yoga-domicil sidestillet med fitness i coronamæssig sammenhæng. Det får hende nu til at klage sin nød til Simon Kollerup

Room Yoga er smukt indrettet i en totalrenoveret stald med udsigt til Hanklit. Foto: Martin Damgård

Room Yoga er smukt indrettet i en totalrenoveret stald med udsigt til Hanklit. Foto: Martin Damgård

BJERGBY:- Jeg har en bøn fra hjertet, fra udkantsdanmark og fra Danmarks yogaelskere til dig: Hav det politiske mod til at kategorisere bæredygtig og sundhedsforsvarlig yogaturisme på linje med højskoler, indendørs idræts- og foreningsliv og kulturaktiviteter. Lad os starte i fase 3.

Sådan skriver Anna Marie Madsen fra Bjergby til erhvervsminister Simon Kollerup (S). Hun har efter eget udsagn brugt tre år af sin tid, al sin viden, sin passion og mange penge – inklusive offentlige LAG-midler og EU-støtte – på at realisere sin livsdrøm om et yogacenter i natursskønne omgivelser på Nordmors.

Sidestilles med fitness

En drøm, der blev bremset af coronaen. Det gjorde så meget andet, men Anna Marie Madsen er stærkt utilfreds med, at yogacentre i den seneste udmelding fra regeringen bliver sidestillet med fitnesscentre og derfor tidligst må åbne efter sommerferien. Anna Marie Madsen mener ikke, at et yogacenter indebærer samme fare for at sprede virus, som træningscentre gør.

- Yogaudøverne bliver på måtten – deres egen. Og høj puls og intens pusten eksisterer ikke i yoga. Derimod er der uendeligt mange politiske og logiske argumenter for, at du som erhvervsminister tænker om og træder i karakter, skriver hun til Simon Kollerup.

Anna Marie Madsen (th.) klager til erhvervsminister Simon Kollerup. Foto: Martin Damgård

Anna Marie Madsen (th.) klager til erhvervsminister Simon Kollerup. Foto: Martin Damgård

Room Yoga

Anna Marie Madsen har tidligere somre praktiseret yogaundervisning med blandt andet morgenyoga på Hanklit. Nu er hun klar til at åbne Room Yoga efter et omfattende nybyggeri og renovering.

- Det skulle denne sommer springe ud som et helt unikt lokalt erhvervseventyr, der kombinerer sommerturisme, yoga og naturoplevelser i udkantsdanmark. Room Yogas særlige fysiske faciliteter står nu 100 procent klar til at modtage sine første yoga- og naturelskende turister i et 240 kvadratmeter orangeri med næsten otte meter op til kip midt i molerbakkerne på Mors, siger Anna Marie Madsen. Hun tilføjer:

- Jeg er også 100 procent klar. Med programmer, lokale underleverandører, pressemeddelelser og garanteret tørvejr i orangeriet med 360 graders udsigt over Hanklit, Thisted Bredning og Lille Himalaya, som vi kalder molerbakkerne på Mors, siger iværksætteren.

Høflig slutning

Hun runder sin mail til ministeren høfligt og forventningsfuldt af:

”Tak for din tid. Tak for din hjælp.”

Og så yoga-hilsenen:

”Nameste!”

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden