Morten Holmen er tilbage på stranden

Morten Holmen igen i spidsen for det danske beach handball landshold for kvinder.Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Morten Holmen igen i spidsen for det danske beach handball landshold for kvinder.Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

Når EM i Beach Handball til sommer spilles i Kroatien, deltager Danmark i både herre- og dameturneringen, og de to landstrænere er gamle kendinge, fortæller Dansk Håndbold Forbund på sin hjemmeside

DHF’s bestyrelse valgte i efteråret at genoprette Beach Handball-landsholdene efter to års dvale, og det har skabt stor begejstring i beach-miljøet, som har fået flagskibene tilbage. I spidsen for henholdsvis herre- og damelandsholdet er der genvalg til de to tidligere landstrænere, Gorm Andersen og Morten Holmen.

Sidstnævnte er i øjeblikket også cheftræner for EH Aalborgs 1. divisionshold for kvinder efter en del sæsoner i norsk håndbold.

Morten Holmen har også trænet flere nordjyske klubber, og med ved de tidligere mesterskaber i beach handball har været flere spillere fra Nordjylland.

- Det er helt fantastisk, at vi har fået landsholdene op at stå igen, og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang igen, lyder det fra herrelandstræner Gorm Andersen, og han bakkes op af Morten Holmen, der endnu engang skal stå i spidsen for damerne.

I den rigtige retning

- Det er et stort skridt i den rigtige retning, at vi nu får lov at arbejde videre med beach-landsholdene. Det er en sport i fremgang, og det er derfor vigtigt, at vi er med fremme. For mig personligt er det en stor glæde at få lov til at yde mit bidrage til at rykke dansk Beach Handball, siger Morten Holmen.

Tidlig EM-termin

EM i Beach Handball ligger i år lidt tidligere end normalt, og det betyder, at udtagelsen af EM-truppen skal finde sted, inden DM-turneringen er færdigspillet.

- Selvom vi ikke kan se hele DM-turneringen, inden vi skal udtage trupperne, kommer vi rundt og ser stævnerne og til fremtidigt brug noterer os alle de talenter, der viser niveauet på strandene, fortæller Morten Holmen og forklarer, at selv om den tidlige EM-termin er en udfordring, har han et godt billede af, hvem af de danske beach-spillere, der har niveauet.

- Jeg har set masser af beach-kampe herhjemme de sidste par år, og jeg har et godt netværk og en solid erfaring, så jeg synes, at jeg med de samlinger, vi kan nå at have herhjemme nok skal få samlet et stærkt hold.

Begge landstrænere vil i det sene forår samle en større flok fra henholdsvis øst- og vestdanmark for at se flest mulige spillere an.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.