Mosens dag markeres på museum

Museerne åbner på tirsdag for en ny sæson

Museerne åbner i dag. Arkivfoto

Museerne åbner i dag. Arkivfoto

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Museerne i Brønderslev Kommune har allerede taget hul på den nye sæson med aktivitetsdage for børn, udstilling om Try Højskoles historie og gåture i det smukke forårsvejr omkring Dorf Møllerne.

I dag, tirsdag åbner museets tre afdelinger - Vildmosemuset, Try Museum og Dorf Møllegård dog først officielt og vil have åbent hver dag indtil september undtagen mandag.

Blandt nyhederne på museet er en ny udstilling i Urmagerhuset i Try ”Fra ildsted til designerkøkken”, som fortæller om køkkenets udvikling gennem tiden med fokus på de historiske køkkener, som findes på museets afdelinger.

Søndag 2. juni holder Try Museum købmandsdag, hvor der vil være lejlighed til gennem smagsprøver at sanse nogle af de retter, som blev lavet i køkkenerne gennem tiden.

I Dorf vil der - hvis vinden tillader det - være lejlighed til at opleve vingerne snurre på vindmøllen første søndag i hver måned, og man vil hen over sommeren ved selvsyn kunne se arbejdet med istandsættelsen af vandmøllen skride frem.

På møllegården vil der i løbet af sommeren være både de gammelkendte bagedage 16. juni og 14. juli og syltedag 28. juli. Som noget nyt er markeringen af Dorf Jagtforenings 75-års jubilæum 8. juni.

På Vildmosemuseet vil der foruden markeringen af sankthans og de velkendte aktivitetsdage i august af nye tiltag i juli være aktiviteter for børn i uge 27 og 28, og 1. september markerer museet Mosens Dag både i og uden for huset.

Sidst, men ikke mindst, har fusionen mellem Vildmosemuseet og Try Museum resulteret i en ny grafisk profil for Museerne i Brønderslev Kommune.

Museet har fået et nyt logo og en ny hjemmeside, hvor man vil kunne læse meget mere om arrangementerne hen over sommeren, se smukke fotos fra museets arrangementer og læse mere om museets arbejde. Adressen er: www.bkmuseer.dk

- Vi håber, at der kommer rigtig mange på msueerne, siger museumsleder Anne Dorthe Holm.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.